Träffpunkt Baggeby har öppnat

Linda Rapp sjöng för en entusiastisk publik.
Lidingö29 januari 2024 kl 03.56

I fredags invigdes den nya mötesplatsen för seniorer, Träffpunkt Baggeby i Baggeby Gårds lokaler.

Peter Lönnqvist, omsorgs- och socialnämndens ordförande höll invigningstalet och sa bland annat:

– Träffpunkt Baggeby är mera än bara fysiska rum och faciliteter -det är hjärtat i en gemenskap. Här ska man kunna umgås, ta en fika, dela skratt och minnen, och kanske stötta varandra när det behövs.

– På Lidingö vill vi utplåna den ofrivilliga ensamheten hos årsrika över 65 år. Ingen ska behöva uppleva ofrivillig ensamhet.

Efter invigningen underhöll Linda Rapp med sång och musik av bland andra Evert Taube, Lasse Berghagen och ABBA. Ett hundratal personer hade lockats till Baggeby Gård denna eftermiddag.

Under hösten har de boende på Baggeby och seniorer på Lidingö fått lämna önskemål om innehåll i den nya träffpunkten. Det program som sedan arbetats fram har utgått från dessa önskemål. Verksamheten tar gärna emot fler idéer.

För att kunna ha många olika aktiviteter har lokalerna anpassats. Tidigare personalutrymmen på entréplanen gjordes om till aktivitetsrum. Bland annat har en ateljé skapats där målar- och hantverksgrupper kommer att hålla till. Ett tidigare konferensrum har byggts om till seniorgym. I anslutning till det finns också omklädningsrum samt dusch.

Det är lätt att ta sig till Baggeby, buss 923 stannar precis utanför och på gångavstånd stannar buss 238 och Lidingöbanan.

Träffpunkten håller öppet vardagar klockan 10.00–15.00. Kaféet är öppet klockan 10.00–15.00 onsdagar och torsdagar med försäljning av smörgåsar, fika, kaffe/te till självkostnadspris.

Besökarna bjöds på snittar och bubbel.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *