Thernlunds har ny ägare – ingen butik på Lidingö

Thernlunds nedlagda butik i Lidingö Centrum. Butikerna i Täby och Nacka kan nu uppstå igen.
Lidingö13 februari 2020 kl 06.551

Tidningen Dagens Handel uppger att Lidingös modekedja Thernlunds har fått ny ägare efter konkursen i julas. Ägaren heter Jan Thorstensson och driver idag tre butiker för klädkedjan Johnells; Kungens Kurva, Vällingby centrum och Skärholmen.

Thorstensson säger till Dagens Handel att han till en början tänker öppna två butiker; Täby Centrum och Nacka Forum.

Thorstensson uppger att butikerna ska heta Thernlunds, åtminstone till en början.

– Det finns många fina värden i namnet och det finns en bra och trogen kundkrets.

Enligt artikeln i Dagens Handel har flera av de tidigare anställda fått erbjudande om att söka tjänst hos nya Thernlunds.

– Men det ska vara motiverade medarbetare, säger Jan Thorstensson till Dagens Handel.

Strax efter jul kom beskedet att Thernlunds var tvungna att försätta sig i konkurs. För ägarna var konkursen ingen överraskning, redan i bokslutet för 2018 varnade företagets revisor att det fanns osäkerhetsfaktorer som gjorde att det inte fanns förutsättningar att driva bolaget vidare. Trots det valde ägarna att driva företaget vidare även under 2019 men då var konkursen ett faktum.

På sociala medier upprördes många kunder som strax före jul köpt presentkort i julklapp eftersom butikerna inte sedan kunde lösa in dessa. Inte heller tillgodokvitton kunde användas. Enligt Thernlunds konkursförvaltare är möjligheten att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran mycket begränsad. Kunderna kan maila in sina anspråk till info@carler.se tillsammans med kopia på tillgodokvitto respektive kvitto på inköpt presentkort och/eller presentkortsnummer. Konkursboet förvaltas av advokatfirman Carler.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *