Ted Wettebrandt på U-landslagsläger

Ted Wettebrandt.
Sport12 mars 2023 kl 04.02

Lidingö SK:s Ted Wettebrandt har varit på läger för U 19-landslaget i handboll i Linköping. Lägret genomfördes parallellt med att A-landslaget herrar mötte Spanien.

– Drygt en vecka innan lägret blev jag uppringd av förbundskapten, Björn Sätherström, som berättade att de fått ett återbud till lägret och han erbjöd mig platsen säger Ted. Jag blev glad, taggad och stolt. Det var kul och lärorikt att få träna med de bästa i min årskull.

Laget blev sommaren 2022 silvermedaljörer vid U18-EM i Montenegro där det blev förlust i finalen mot Spanien med 34-32. Nu till sommaren ska laget spela U19-VM i Kroatien där man i gruppspelet möter Färöarna, Iran och Burundi.

LSK bedriver en bred ungdomsverksamhet. Man har genom åren också fostrat flera spelare som gått vidare till de högsta serierna. Flera spelare har blivit uttagna till både Riksläger och Junior- och Ungdomslandslagsläger samt också A-landslag. LSK vill ge alla barn och ungdomar chansen att vara med och utvecklas i sin egen takt och att man ska kunna spela handboll länge på den nivå man själv vill uppnå. Allt i samklang med värdegrunden Lära-Skratta-Kämpa.

Den som vill prova på handboll kan maila till spelahandboll@lskhandboll.nu för att få reda på träningstider för aktuell åldersgrupp.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *