Tävla i Raoul Wallenbergs anda

Lidingö19 november 2019 kl 05.36

Lidingö stad uppmärksammar och belönar varje år goda gärningar i Raoul Wallenbergs anda. Du som går i årskurs 4 och till och med gymnasiet har chans att vinna prispengar för visat mod, ansvarstagande och civilkurage genom att delta i stadens tävling som pågår till och med den 10 januari 2020.

Skolan har ett uppdrag att förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och våra grundläggande demokratiska värderingar. Varje elev ska få med sig en förståelse för andra människors livsvillkor och handla utifrån generositet, ansvarstagande och tolerans.

Genom öppenhet, kunskap och aktiva insatser kan alla bidra i Raoul Wallenbergs anda. Det här vill Lidingö stad lyfta fram genom att varje år arrangera en tävling. Här belönar vi ungdomar som engagerar sig på olika sätt för att motverka intolerans.

Tävlingen riktar sig till Lidingös ungdomar i:

  • 4–9-skolor
  • gymnasieskolor
  • fritidsgårdar/klubbar

Både kommunala och fristående skolor är välkomna att delta. Anmälan till tävlingen görs via stadens webbformulär.

Tävla enskilt eller i grupp

Tävlingsbidraget kan utformas tillsammans med andra, till exempel din klass, hela skolan eller någon annan grupp. Du kan också delta på egen hand. Du eller ni kan arbeta med bidraget under skoltid eller fritid.

Om tävlingsbidraget

Utgångspunkten i ditt bidrag ska vara mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar. Bidraget kan handla om:

  • Förebyggande arbete mot diskriminering och kränkande behandling
  • Arbete med demokrati, inflytande, ansvarstagande och kritiskt tänkande
  • Arbete med internationell förståelse och kulturell mångfald
  • Personliga etiska ställningstaganden eller visat civilkurage
  • Nytänkande, mod och handlingskraft.
  • Presentation av bidraget

Du presenterar bidraget på det sätt som passar dig bäst. Det kan till exempel vara en bildpresentation, uppsats, projekt, PP-presentation, blogg, film, utställning eller ett gymnasiearbete.

Prisutdelning

En prissumma på upp till 30 000 kronor delas ut till vinnande bidrag. Priset delas ut varje år på Lidingös Raoul Wallenbergdag, den 27 januari.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *