Tarschys Ingre (L) talar för Ukraina på Norrmalmstorg

Stad & Politik20 november 2022 kl 04.39

På måndag den 21/11 talar en känd lidingöprofil – regionrådet Amelie Tarschys Ingre (L) – på  Måndagsrörelsens manifestation för Ukraina på Norrmalmstorg. Tarschys Ingre (L) är en av flera inbjudna talare under manifestationen, som börjar kl. 12.00, och väntas uttrycka sitt och Liberalerna i Region Stockholms starka stöd för Ukraina.

– Jag kommer betona att det är viktigt att vi inte trappar ner, utan fortsätter vårt engagemang för Ukraina. Regionen agerade direkt efter invasionen i våras när vi fortfarande satt vid makten. Vi skickade bland annat sjukvårdsmaterial, tog emot svårt sjuka för vård och såg till att ukrainare kunde åka gratis i kollektivtrafiken. Det var bra, men inte tillräckligt. I opposition kommer jag fortsätta att driva på för att det nya styret fortsätter visa stark solidaritet med och för Ukraina, säger Amelie Tarschys Ingre (L). 

Måndagsrörelsen har hållit manifestationer varje vecka sedan den ryska invasionen inleddes i februari. På sin facebooksida skriver man att rörelsen är “partipolitiskt oberoende och drivs ideellt i föreningsform. Vi vill ge en mötesplats för alla människor som bryr sig, oberoende av politiskt block.” Tidigare talare inkluderar flera statsråd, partiledare och Ukrainas ambassadör i Sverige. 

– Jag är stolt över att stödet för Ukrainas rätt till självbestämmande är så starkt, inte minst inom mitt eget parti. Häromdagen fick vi, tillsammans med övriga partier i regeringen, igenom det största humanitära och militära stödpaketet hittills till Ukraina. Det är otroligt viktigt att vi fortsätter hålla uppe vårt engagemang och att vi i regionen samarbetar med regeringen så att stödgivningen blir så effektiv och välorganiserad som möjligt, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *