Tack för att du hittar hit!

Lidingö22 januari 2019 kl 06.42

Det är spännande att starta en ny tidning. Lidingö Nyheter har funnits i precis tre veckor och det mesta fungerar nu ganska bra. Varje dag publicerar vi ett antal färska artiklar och bilder, som kommer in tack vare duktiga skribenter och fotografer. Vi har en växande skara av läsare som ger oss glada tillrop och nyttiga kommentarer.

Igår hade vi över 1000 unika besökare. Sedan starten har över 20 000 besökt sidan och 42 000 sidvisningar har gjorts. De som gillar facebooksidan växer för varje dag. Vårt mål är att komma upp i samma siffror som Lidingösidan, eller mer. 

Detta hade inte varit möjligt om inte vår föregångare Lidingösidan med Jan Sjöberg hade funnits och varit så tillmötesgående med kontakter, artiklar, annonser, etc. Stort tack för det! Och framför allt, det hade inte varit möjligt om inte ett antal duktiga skribenter och fotografer bidragit med artiklar och bilder. 

Vi jobbar ständigt på att förbättra oss. Idag görs väldigt mycket arbete manuellt (till och med dagens datum och väder läggs in för hand varje morgon). Ibland blir det fel. I ett par timmar hade vi fel datum och rätt dag, eller om det var tvärtom. En annan dag hade två rubriker bytt plats på första sidan, men det upptäcktes och rättades till snabbt.

Sidan behöver mer utrymme. Vi kommer därför att lägga till en spalt till vänster med nyheter. Antalet artiklar växer ständigt. Idag hamnar alla artiklar under respektive ämnesflik, de blir snabbt fulla, så det behövs fler undersidor.

Kommentatorsfunktionen finns nu under politik- och debattartiklarna. Vi kommer att byta den tekniska plattformen inom ett par veckor för att åstadkomma fler förbättringar. 
 
Tack alla ni som gett ekonomiska bidrag
 till tidningen under november/december förra året och i år. Vårt mål var att få in 50 000 kr och den summan passerades den 17 december. Nu har vi fått in ytterligare 11 000 kr, vilket är mycket välkommet.

Lidingö Gille gav oss 10 000 kr i december, flera privata sponsorer, Företagarna och Rotary har bidragit med 1 000, 2 000 och 5 000 kr. För företag och föreningar kan vi alltid hitta en lösning med annonser eller grupprenumeration så att kostnaden blir avdragsgill.

Vi har bestämt att tidningen ska fortsätta att vara tillgänglig för alla, utan att det kostar något. Allt arbete med Lidingö Nyheter utförs idag helt ideellt. Men det håller inte i längden. Alla som skriver eller jobbar för tidningen måste få ersättning för det fantastiska jobb de gör.

För att det ska vara möjligt behöver vi mer pengar, helt enkelt. Därför har vi startat kampanjen ”Frivillig prenumeration”. Det finns exempel på tidningar som finansierar sig på det sättet. 20 kronor i månaden är väl rimligt, tycker vi. Många betalar 250 kr, vilket motsvarar ett år (lite drygt). Swish 123 253 55 99, eller bg 440-4778 går bra. Stort tack på förhand för era bidrag.

Annonsörerna (som alla kommer från Lidingösidan) har varit mycket tillmötesgående och fortsätter, i princip alla, att annonsera. De får samma pris och rabatter som tidigare. Plus en månad gratis, nämligen januari, som varit något av en prövoperiod. För att få ekonomin att gå ihop ska vi försöka få in fler annonsörer, men inte höja priserna.
 
Tack för att ni fortsätter att besöka oss.
 Dela gärna vår tidning på era sociala medier, så att vi blir fler läsare och kan leva upp till vår målsättning att bli Lidingös ledande nyhetskanal.

Andreas Lindberg
Glad redaktör

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *