Ta hand om varandra i Coronatider

Debatt31 mars 2020 kl 06.134
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Patrik Buddgård (C)
Tor von Sydow (C)

Kommentarer

 1. Vill bara säga att jag 74 år går ut o går och ett antal är sjuka o hostar mycket som man möter. Många 70+ går o handlar o står i kö. Hur ska vi då få ner smittan tro. Stanna hemma om ni är sjuka o be anhöriga handla till oss 70+ (om ni har det eller skicka efter) fungerar perfekt om man planerar o är ute i god tid.

 2. Var finns samordning och information om vart vi i riskgruppen skall vända oss? Borde inte det vara en kommunal uppgift? Såg en årsgammal uppgift om en frg-grupp som delegerats till det lokala Röda Korset. På deras hemsida finns inte ett ord om den hjälpen förutom att butiken är stängd. Försökte handla via olika nätbutiker och möttes av överbelastade hemsidor eller veckolånga leveranstider. Hur svårt behöver det vara? Ett mejl med en inköpslista. Någon som kör hem det och betalning med swish. Det blev min lösning till http://www.godhjalp.se. Perfekt! Nu slipper jag smyga in på COOP i Torsvik strax efter kl 7 och skämmas.

 3. Jag hittar ingen sammanställning. Jag har fått uppfattningen att vi Lidingöbor påverkas lindrigt. Vi som är 70+ sköter oss i vår karantän och är ytterst försiktiga så de andra som måste få livet och samhället att fungera är nog problemet. Mina frågor:
  1/ Hur många har fått intensivvård ?
  2/ Hur många är döda ?
  3/ Finns smittan i någon speciell grupp ? Hemtjänsten? Äldrevården ?
  4/ Kommer de som arbetat hemifrån liksom barnomsorg och skolor igång efter Påsklovet ? Det går inte att stänga allt i månader !

 4. Expressen:” År 2019 dog färre än 89 000 personer i Sverige, vilket är det lägsta antalet döda under ett enskilt år sedan 1977.

  2018 dog det ovanligt många, över 92 000 svenskar, vilket enligt SCB kan bero på att ovanligt många dog av influensa. Men fler avled även under sommaren, cirka 750 fler än förväntat. Enligt en studie som publicerats i Läkartidningen kan värmeböljan 2018 ha året orsakat över 600 dödsfall.”

  På Lidingö dog i mars 35 år 2018,32 år 2019 och 37 år 2020. Det innebär att det knappt finns någon mätbar ökning av dödligheten på Lidingö orsakad av Coronaviruset. Varför kunde inte Lidingö kommun ta fram detta som är väldigt värdefull information då det gäller hur vi äldre skall bete oss?

  Jag har pratat med många i aktiv ålder och det verkar knappt finnas några sjuka. Att bara 77 personer på Lidingö konstaterats smittade bekräftar detta.

  Det är dags att förklara att om vi äldre iakttar alla skyddsåtgärder och inte beblandar oss kan vi med plasthandskar på fortsätta att handla mat och röra oss ute. Apoteket skall man nog undvika och engagera hjälp. Efter Påsk är det dags att i varje fall förbereda för att få igång samhället. Att spara med detta till i sommar orkar inte samhällsekonomin med !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *