Svårt att boka ridtider

Lidingö1 juli 2019 kl 06.471

Svårigheter att få ridtider och därmed lönsamhet gjorde att Botilda Levin, ägare av Elfviks ridskola nu lämnar ön och Elfviks gård där hon bedrivit sin ridskoleverksamhet. Hon har sålt hälften av sina hästar och är beredd att göra en omstart på ett nytt ställe på Södertörn.

– På Lidingö har jag fått dela anläggningen med många privatryttare och då blir det brist på ridhustider. Det går inte att bedriva bra barn- och ungdomsverksamhet med för få tider. Det är privatryttarna som har kvällstider och då har vi tvingats sluta redan klockan 16 och därefter har privatryttarna företräde till ridtider, säger Botilda Levin.

Hon säger att ridskoleeleverna som många gånger är ungdomar, har svårt att hinna till en ridlektion efter skolan eftersom hon inte har kunna boka så många tider efter klockan 16. Nu flyttar hon till en privatägd ridanläggning där det finns bättre möjligheter att boka in ridlektioner alla tider.

– Då blir det lättare att bedriva lektioner, både privatlektioner och grupplektioner. Det blir för oekonomiskt på Elfvik; bättre att söka ett ställe där det finns ett ridhus där vi har bättre möjligheter att boka fler tider för ridlektioner.

– Vi har haft 24 hästar men vi har sålt och startar upp med 10 hästar. På det nya stället finns också hästar som jag kommer att ha tillgång till. Det här blir ju som att starta upp en helt ny ridskola från början, menar hon.

– Några kommer kanske att komma med, de tappra som orkar åka den långa vägen till mig. De kan ju komma på ridläger och helgkurser, men de vanliga ridlektionerna tror jag det blir svårt för dem att åka till, säger hon. Jag har ju full förståelse för att man inte vill åka så långt för en ridlektion.

Samarbetet med Elfviks gård har Botilda Levin inte mycket att säga om.

– Det har varit bra, men problemet är att de har haft avtal med Lidingös privatryttare och då har vi inte fått så mycket tider som behövs för att få verksamheten att gå ihop ekonomiskt.

Kommentarer

  1. Det är så tråkigt att Botti inte blir kvar på Elfvik. Det förvånar mig att man inte kunde komma fram till en lösning. Här fanns en fungerande verksamhet, proffsiga ridlärare, engagerad personal och fina bra hästar! Alla unga tjejer och killar skiljs från sina älskade hästar och gråter, och det gör jag och vi också som är seniorer!
    Tack Botti, Kerstin och alla andra och lycka till. Hoppas vi ses igen!
    Isabel

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *