Svårspelade Järfälla blev för mycket!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport2 december 2021 kl 04.26

Inledningen på Alltvåan har varit tung för Lidingös A-lag med möten mot två av ligans bästa lag och kvällens match mot Järfälla betydde ny förlust 1-4 (1-2)(0-2)(0-0) skott 27-40.

Järfälla är ett bra lag och trots att de kom med få spelare hade de i stort full kontroll på skeendet på isen. Tyvärr såg det lite håglöst ut hos hemmalaget. Ni är väl inte nöjda med att ha nått ett av delmålen - dvs Alltvåan?

Visst blir det ofta så i alla lagsporter att slarv leder till baklängesmål, och därför är det extra viktigt att minimera misstagen. Vid både 0-1 och 1-2 var det inte motståndarens skicklighet som gav dem målen utan just slarv.

Vid 0-1 kunde Lidingö enkelt spelat pucken ur egen zon - men tappade den och vid 1-2 var det helt onödigt pucktapp vid egen blå. 1-3 ett misstag i mittzon.

Positivt?
Ja, framför allt att inte släppa in något mål i numerärt underläge trots cirka 11 minuter i den spelformen.

Lidingös mål kom efter 14:13 och betydde 1-1. Ett snyggt mål där Gustav Dahlstedt (13) var sist på pucken på retur efter att Viktor Hansson skjutit (ass till Marcus von Sydow också). Tyvärr varade inte resultatet mer än 22 sekunder innan det blev 1-2.

Tappade Lidingö geisten då? Få spelare kom upp till sin rätta nivå. En av dem var Henrik Blomqvist. Ingen skugga heller över Axel Backman. Theodor Liss-Karlsson och Henrik Grönlund tillhörde dem som såg ut att tycka att det var kul att spela.

Ny match på fredag borta mot Åkers/Strängnäs och då borde alla var sugna på revansch!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *