Suzanne Liljegren vald till nytt kommunalråd för Liberalerna

Suzanne Liljegren nytt kommunalråd för Liberalerna (foto Susann Thorngren).
Stad & Politik30 september 2021 kl 05.02

Vid måndagens kommunfullmäktige valdes Suzanne Liljegren till nytt kommunalråd för Liberalerna på Lidingö. Hon tar därmed över som ordförande i utbildningsnämnden efter Amelie Tarschys Ingre som blir vice gruppledare för Liberalerna i Region Stockholm.

– Som mamma till fyra barn är jag väl medveten om betydelsen av en bra skolgång. Jag vill bidra till att barn på Lidingö får rätt till utbildning som ger livschanser och möjlighet att nå sina drömmars mål. Jag vill också dubblera antalet förskollärare, vända utvecklingen där pojkarna halkar efter flickorna och ge stöd tidigt till barn med funktionsnedsättningar, säger Suzanne Liljegren.

Suzanne Liljegren har en lång erfarenhet från kommunpolitiken på Lidingö och har haft flera förtroendeuppdrag genom åren, bland annat i barnomsorgsnämnden och utbildningsnämnden. Nu senast har hon varit ledamot i omsorgs- och socialnämnden och ordförande i socialutskottet.

– Suzanne är en person som är trygg i sina socialliberala värderingar, retoriskt skicklig och kan driva kampanj som ingen annan. Jag ser verkligen fram emot att möta väljarna tillsammans med henne och våra medlemmar i valrörelsen nästa år, säger Nancy Mattsson, ordförande för Liberalerna på Lidingö.

Suzanne Liljegren är 66 år och bosatt i Sticklinge. Hon har en MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm och har där nyligen avslutat ett forskningsprojekt kring ordföranderollen i svenska bolag. Hon har en bakgrund i såväl privat som offentlig sektor med fokus på digitalisering, bolagsstyrning och internationella frågor, bland annat som internationell direktör i Stockholms stad.

Suzanne Liljegren tillträder sina nya uppdrag den 14 oktober.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *