STRÅLANDE PREMIÄRMATCH MOT ÅKERS/STRÄNGNÄS!

Foto: Jonas von Hofsten
Sport4 september 2019 kl 07.45

Det fanns farhågor om att Vikings hade tagit i för mycket när säsongens första träningsmatch spelades mot div. 2-laget Åkers/Strängnäs.

Ett lag som spelade i Allettan förra säsongen och hade tre matcher i benen innan de kom till Childhoodhallen och därmed borde ha ett högre tempo i skridskorna än hemmalaget.

Men icke. 2-0 (0-0) (1-0) (1-0) skotten: 37-10.

Det ”nya” Vikings dominerade fullständigt i två perioder vilket bl a skottstatistiken bevisar14-4 + 15-1!

Trodde faktiskt att siffrorna var felaktiga, men en kontroll med den länge sysslolöse målvakten (Gustaf Ericson) visade att det stämde!

I den tredje perioden blev det mer jämnt både i spelet och skotten (8-5). Lidingö gjorde det svårt för motståndarna genom att helt stänga mittzonen.

Ska man vara kritisk så borde väl spelövertaget resulterat i mål tidigare än i andra perioden när Marcus von Sydow sköt från blå, och via Patric Thomasson gick pucken i mål (29:47) ass även till Fredrik Klasenius.

2-0 kom bara 16 sekunder in i tredje genom ett mycket snyggt anfall. Jacob Paganderth passade Klasenius, som i sin tur spelade till Jocke Lundh, som direktsköt pucken i  mål!!

I tredje tappade Lidingö lite fokus, men det kan också ha berott på att tre raka utvisningar störde.

Totalt sätt så var segern solklar och imponerande, och hade inte Åkers/Strängnäs målvakt gjort en så bra match hade vinsten blivit större.

Det är ju lite tidigt att dra för stora växlar på en match, men sannerligen det ser ”oroande” bra ut!

Vill inte ge någon spelarkritik så här tidigt, utan konstaterar bara att det såg väldigt bra ut på alla håll och kanter.

Att laget har större bredd står ju helt klart och de nya killarna ger Vikings en bättre slagstyrka och ett bättre lag.

På söndag är det ett nytt test då Östervåla väntar på bortais.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *