Strålande instats av Vikings – men föll efter straffar

Sport23 november 2023 kl 03.39

Lidingös A-lag gjorde en strålande insats mot Nacka, men föll efter straffar. 2-3 (1-1)(0-1)(1-0)(0-0)(0-1) skott: 49-27.

Tredjeplacerade Nacka var stora favoriter inför matchen. Speciellt som Lidingö kom med ett decimerat lag på grund av bland annat skador.

Så det var fem backar och nio forwards som inledde matchen, som avslutades med åtta forwards och fyra backar! Max Brodén fick matchstraff 14:34 och Linus Brofäldt gjorde illa en axel i inledningen av tredje perioden.

Den största anledningen till att det blev en poäng vara att samtliga spelare gjorde en 100% insats - inte minst Viggo Hällback i målet. Nacka tog hand om initiativet tidigt och förde matchen, men ett tätt lidingöförsvar höll motståndarna på avstånd på ett bra sätt.

Men det gick inte att hindra att trycket till slut gav utdelning och 10:29 tog de ledningen. Det kändes som att matchen skulle avgöras när Nacka hade fem minuters power play men istället var det Lidingö som kvitterade på en strålande kontring.

Jocke Lundh och Ross Jaldung kom i ett 2 mot 1 läge och på Lundhs perfekta passning gjorde Jaldung (4) 1-1 (16:43). I mittperioden tog Nacka åter ledningen (23:53) men spelmässigt var perioden jämnare, men med tryck från hemmalaget.

Ett vilt kämpande Lidingö, skulle de orka i tredje? Jo, trots att laget decimerades ytterligare så kunde de fyra backarna och 8 forwards göra sista 20 minuterna jämna. 12-14 i skott till Nacka. 53:13 blev Arvis Blom – tveksamt – utvisad. Nu skulle Nacka sätta in slutstöten? Icke! Istället så svarade Ross Jaldung (5) sitt andra mål via en kontring fint framspelad av Erik Friberg (54:59). Säsongens femte mål med en man kort!!!!

Det blev förlängning där Lidingö hade de bästa möjligheterna, men nu var inte lyckan med laget. I straffläggningen gjorde Nacka två mål och Lidingö 0, och så var det avgjort.

Hur kan ett lag som spelmässigt inte skapar fler målchanser än motståndaren nästan vinna en match? Jo, vinner laget 36 av 53 tekningar (36/17) får man kontroll på spelet oftare än motståndaren. Loke Beckman hade 17/8 och Joakim Lundh 15/7!

Alla lidingöspelare för överbetyg, och några med extra plus i kanten. Loke Beckman och "Shibby" Lundh som gjorde många dubbla byten. Gustav Dahlstedt då främst för sitt enorma defensiva spel. Vet inte hur många skott han blockerade? Douglas Alex som nog spelade halva matchen. De tre J-18 spelarna Arvid Blom, Simon Wristel och Douglas Hedman såg ibland ut som rutinerade seniorer!

Ross Jaldung – inte bara för sina två mål – gjorde det också strålande. Dagens man var ändå Viggo Hällback i målet.

Betänk att Lidingö saknade 8 ordinarie spelare!

Text: Lasse Kinch
Foto: Matthew Tipple (från en tidigare match)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *