Storvinst för LSK borta

Sport6 december 2023 kl 03.12

I helgen var det dags att spela bortamatch mot Skogås HK, ett lag med bra skytte och linjespel. Inför helgens omgång ligger vi fortfarande först i serien, så poäng är viktiga i varje match.

Skogås mittsexa som vi vet är bra, gör första målet i matchen. Vi svarar direkt i kommande anfall, och sedan lägger vi i en högre växel. Efter fem spelade minuter tar vi ledningen med 2-3, en ledning som vi aldrig släpper.

Efter 14 minuter presenterar sig vår debutant Maja Rahme i målprotokollet, och gör ställningen till 2-8.
På våra åtta gjorda mål, har vi fem stycken målgörare, ett positivt besked. I slutet av första halvlek får Skogås mittsexa rött kort, det gör att deras anfall ändras lite. Vi går till halvtidsvila med ställningen 8-17.

I andra halvlek vill vi öka tempot, men kommer inte riktigt upp det höga tempot som vi vill ha. Men vi håller ändå ledningen med 8-10 mål matchen igenom. Efter 37 minuter leder vi med 11-22, och vi vinner matchen med 18-32. Skönt med två nya poäng in på kontot. Tycker att vi sliter för varandra, lite slarvigt, men vi håller ihop det hela vägen.

Matchens höna går till debutanten Maja Rahme. Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 7, Malin Andersson-Lindberg 5, Helena Stenqvist 4, Agnes Ahlström 3, Ella Abelson 3, Anna Wettebrandt 3, Regina Suurwee 3, Maja Rahme 2, Wilma Abelson 1, och Liv Svensson 1.

Tack till vår publik som alltid kommer och stöttar oss.

Nästa match spelas hemma i Gångsätrahallen, söndag 10 december, kl 15:00, då vi tar emot serietrean Tyresö Strand. Vi hoppas att vi ser er alla i hallen, vi behöver erat stöd!

Text: Nina Anbratt
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *