Stort massmediaintresse vid Nordkoreanska ambassaden

Lidingö6 oktober 2019 kl 17.48

Den Nordkoreanska ambassaden har varit föremål för mycket intresse under helgen. Massmedia från bland annat Sydkorea och Japan har stått på pass dygnet runt.

Efter åtta timmar havererade helgens kärnvapensamtal mellan Nordkorea och USA i Stockholm. Nordkorea hävdar att det är USA:s fel – senast var det tvärtom.

I fredags hölls ett preliminärt möte. Sen på lördagen, klockan 10.00, drog de återupptagna kärnvapensamtalen mellan USA och Nordkorea i gång. Båda parternas chefsförhandlare, Kim Myong-Gil och Stephen Biegun, befann sig på konferensanläggningen Villa Elfvik Strand på Lidingö.

Utanför Nordkoreas ambassad på Lidingö höll Kim Myong-Gil en presskonferens där han skyllde på USA:
– Förhandlingarnas sammanbrott utan att ha nått något resultat beror helt och hållet på Washingtons misslyckande med att överge sin föråldrade inställning och attityd, sa han, enligt Expressen.

Nordkorea säger nej till fortsatta samtal – samtidigt bjuder Sverige in parterna till nya samtal om två veckor. 

Syftet med samtalen är att nå en lösning där Nordkorea avvecklar sitt kärnvapenprogram och USA lättar på sina sanktioner mot landet. Men det väntas ta tid.

Strax före klockan 11 på söndagsförmiddagen lämnar den Nordkoreanska delegationen ambassaden för ett inbokat flyg klockan 12.30.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *