Storseger även för damerna i premiären!

Sport5 oktober 2023 kl 04.32

I söndags var det äntligen dags för säsongens första seriematch. Våra motståndare var Täby HBK borta i Tibblehallen. Taggade och sugna att se var vi står efter en lång träningsperiod.

I första anfallet får vi straff, som Ida Bernhardsson sätter säkert, 0-1.

Täby får en utvisning, och tar ut sin målvakt för att anfalla med sex utespelare. Till följd av detta gör Regina Suurwee matchens snyggaste mål, från försvaret in i öppet mål!

Vi spelar snabbt, med bra tryck, går snabbt till 0-5 ledning. 13 minuter in gör Ester Arkinger sitt första mål i seniorlaget, till ställningen 5-9.

Vi går ner lite i Täbys låga tempo, vilket resulterar i segt spel. Vi går till halvtidsvila med ledningen 10-19.

Vi vill få upp vårat snabba tempot från första halvlek, men kommer inte riktigt fram till det. Vi behåller ledningen hela andra halvlek, och det är inte någon fara för två poäng.

Det sista som händer i matchen är ett straffkast, slutresultatet fastställdes av Agnes Ahlström till 16-30.

I och med detta är alla tjejerna med i målprotokollet! Kul! Stabila insatser av våra målvakter Victoria Corlin, och Mathilda Adolfsson. Lagets interna matchens lirare är i år en höna, och i första matchen blir det Malin Andersson-Lindberg.

Målgörare i matchen Malin Andersson-Lindberg 5, Ida Bernhardsson 5, Anna Wettebrandt 5, Mathilda Hedenberg 3, Wilma Abelson 3, Regina Suurwee 3, Ella Abelson 2, Ester Arkinger 2, Malou Lindén 2, och Agnes Ahlström 1.

Skönt att starta säsongen med en seger, som dessutom var med stor målskillnad.

Nästa match är hemma i Gångsätrahallen, lördag den 7 oktober kl 14.00. Då blir motståndet tuffare, vi tar emot SK Kvarnberga.

Kom gärna ner och heja!

Nina Anbratt

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *