STORMATCH I CHILDOODHALLEN PÅ TORSDAG

Sport12 mars 2019 kl 07.27

Kom och heja på Lidingö Vikings på torsdag. Foto: Jonas von Hofsten.


Det är nu åtta år sedan som ett ishockeylag från Lidingö spelade en så betydelsefull match som öns J18-lag ska göra på torsdag (14/3) i Childhoodhallen kl 1900! 16-delsfinal om svenskt mästerskap för J-18!
 
Då - för åtta år sedan - hette motståndet Skellefteå AIK, medan det denna gång är Djurgården som är motståndare.

Visst blir det en svår match, men inte omöjlig. Vikings mötte DIF i grundserien i två matcher som förlorades. Men det var jämna matcher 2-3 (H) och 1-3 (B). Målskyttar för Lidingö var Victor Fälth och Jonatan Wilund (H) och Max Birgersson (B).
 
Oavsett hur det går i matcherna denna gång så har J18 gjort en alldeles strålande säsong. Som nykomlingar i J18 Elit slutade laget på sjätte plats i grundserien, vilket var precis utanför kvalificering till J18 allsvenskan.
 
I Fortsättningsserien blev det sedan serieseger med 4 poäng före Huddinge. Totalt har Vikings duktiga J18-lag spelat 34 matcher och vunnit 21.
 
Djurgården – som är regerande J18-mästare och vann finalen mot Modo – kom på femte plats i den södra allsvenska serien.
 
Troligen är det inte lika tufft motstånd, som det Skellefteå som Lidingö stötte på förra gången det begav sig med 1/16-delsfinal. Eller vad sägs om dessa motståndare i Skellefteå för åtta år sedan: Viktor Arvidsson (Nashville), Oskar Sundqvist (St Louise), Lukas Wallmark (Carolina), Anton Lindholm (Colorado) och Marcus Pettersson (Pittsburgh)! Dessutom fanns i laget bl.a. Lars Bryggman (Malmö), Jonathan Pudas (Skellefteå) och Arvid Lundberg (Växjö). Att det blev segrar för norrlänningarna i båda matcherna var inte så konstigt. 7-0 (B) och 7-4 (H).
I Lidingös A-lag finns idag två spelare kvar. Suveräne målvakten Gustaf Ericson och Frank Holmström.
 
Vem vet, kanske kan ni få se några kommande NHL- eller SHL-stjärnor om ni kommer till hallen och stödjer Lidingös ungdomar? Helt klart är att flera spelare i laget redan nu har utvecklats väldigt och kan mycket väl bli storspelare i en framtid.
 
Poängmässigt är Victor Fälth (41 p), Alexander Källgren (36) och Jojje Weigelt (29) de främsta, men det finns många andra som är väl värda att titta på. I målet har Lidingö en spelare som har potential att gå mycket långt – Hugo Haas.
 
Hugo är tjeckisk medborgare och anses vara en av de allra bästa målvakterna i J18-allsvenskan. Flera storklubbar har redan varit och ryckt i honom inför kommande säsong. Hans räddningsprocent just nu är fina 93%. Han har räddat 518 av 557 skott!
 
Jag som följt laget i ett par år kan se att ledartrojkan Otakar Vejvoda (världsmästare i ishockey 1996), Kalle Kinch och Sebastian Fuchs, har gjort ett bra jobb. Stöttningen från gamla NHL-spelarna Daniel Tjärnqvist och Josef Boumedienne har också varit värdefull.
 
För att göra det omöjliga så behöver laget stöttning, så se till att komma till Childhoodhallen på torsdag (14/3) klockan 1900 och heja fram en sensation!
 
Ingenting är omöjligt!
 
Sjömannen ber inte om medvind. Han lär sig segla!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *