Stölder av bildelar ökar

Denna syn mötte en bilägare en morgon, när han skulle ta bilen till jobbet. Undvik att råka ut för det själv. Foto: Zmarta.
Lidingö12 november 2021 kl 09.582

Stölder av bildelar har ökat något på Lidingö de senaste veckorna, skriver Lidingös kommunpolis Pontus Enbom i ett pressmeddelande.

Det sker oftast nattetid och på olika ställen. Natten mellan onsdag och torsdag begicks stölder av katalysatorer på Albavägen (Torsvik), Sälgstigen (Brevik) och Högnäsvägen (Källängen).

Polisen har extra fokus på bildelsstölder på Lidingö och Östermalm framöver och skulle du se någon misstänkt i ditt område nattetid ringer du polisen.

Vid pågående brott ring 112. Tänk på att parkera inomhus om du har möjlighet till det och använd godkända låsbultar eller försvåra för tjuven på annat sätt.

Kommentarer

  1. Sätt in fler resurser på Lidingö som patrullerar områdena. Jag tänker mig att det vore lämpligt att ha ett par bilar snurrande på Lidingö kontinuerligt dygnet runt hela veckan. Det skulle göra ett slut på stölder.

    Säg 3 bilar dygnet runt med 2 i varje bil, 3 skift. Ger ca 18 heltidsresurser. Det är inget överdrivet med tanke på att vi är ca 50.000 invånare.

    Det kanske går att skaka loss ännu mer polisiära resurser?

  2. Viktig och bra information. Detta tyder på samma fenomén som 2018 nämligen utländska kvalificerade ligor som är tillbaka efter Coronan. Dom klarar lätt låsbara bultar och det är dyrbara bilar som drabbas. Då jag tittat närmare på den senaste brottsvågen slår det mig att vi har väldigt många (”svarta”) byggjobbare på våra lyxiga villabyggen där det också står dyrbara bilar. Dom kommer från samma länder som ligorna som är experter på bildelsstölder och bilar. Märkning av gods var ingen lösning och låsbultar är inte heller någon lösning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *