Stöd i förskott till föreningslivet

Foto: Matthew Tipple
Stad & Politik11 maj 2020 kl 06.22

Coronapandemin sätter hård press på ungdomsidrotten. Vid onsdagens sammanträde i kultur- och fritidsnämnden beslutades därför att aktivitetsbidraget ska utbetalas i förtid till bidragsberättigade barn- och ungdomsföreningar.

Det är för att stödja föreningarna på Lidingö till följd av coronavirusutbrottet som Lidingö stad vill möjliggöra att barn- och ungdomsföreningar får ett aktivitetsbidrag för vårterminen 2020 redan nu i maj. Detta gäller de aktiva föreningar på Lidingö, som bedriver och ska bedriva verksamhet under 2020.

– Många kämpar med knappa medel och att ställa om sina verksamheter i dessa coronatider. Det här kommer att bidra till att många föreningarna kan hålla i gång sina verksamheter i andra former, säger Lidingö stads idrottschef Hanna Andersson.

Aktivitetsbidrag utbetalas i normala fall ut till föreningar vid två tillfällen per år. Bidragen som avser höstterminen föregående år utbetalas vanligen vårterminen året efter. Aktivitetsbidrag för vårterminen utbetalas vanligen under hösten.

– Följderna av coronapandemin har satt stor press på föreningslivet i ett läge då verksamheterna behövs som allra mest. Därför gör vi det möjligt för föreningar att ta del av aktivitetsbidraget för vårterminen redan nu. Det här är ett konkret stöd som kommer att göra skillnad, säger Filip Svanberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (M).

Det utbetalda aktivitetsbidraget till föreningarna för vårterminen 2020 ska uppgå till motsvarande nivå på aktivitetsbidrag som utbetalades till respektive förening för vårterminen 2019. Om det senare visar sig att inrapporterade deltagartillfällen för vårterminen 2020 var fler än vad de uppgick till under vårterminen får berörd förening en tilläggsutbetalning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *