Stockholms Handelskammares nya satsning: 700 laddstolpar till Lidingö

700 laddstolpar på Lidingö kan bli verklighet.
Lidingö3 juli 2019 kl 09.02

Stockholms Handelskammare har föreslagit att subventionera 150 000 laddstolpar med halva sin investeringskostnad i en ny satsning. Dessa beräknas fördelas ut över landet baserat på kommunernas storlek. Lidingö beräknas enligt deras modeller få 700 laddstolpar.

I Stockholms Handelskammares rapport "Nej till högkostnadståg" konstateras att det finns ett antal andra infrastrukturprojekt som vore mer välgrundade att investera i. Bland dessa finns ett förslag på att subventionera laddstolpar med 50 procent av investeringskostnaden.

– Om man vill minska utsläppen från vägtrafiken så behöver det bli enklare att ha elbil och skapas förutsättningar för en andrahandsmarknad i hela landet. Då behöver det finnas en grundläggande infrastruktur så att det går att ladda bilarna på publika platser över hela landet, säger Carl Göransson, näringspolitiskt expert, till mynewsdesk

Enligt Stockholms Handelskammares beräkningar och modeller skulle Lidingö få 700 laddstolpar.

–  För oss är det viktigt att laddstolparna installeras på sådana platser att de blir publikt tillgängliga, exempelvis på mackar eller andra platser som allmänheten har tillgång till. Det är infrastruktur som måste finnas över hela landet om det rent praktiskt ska fungera att köra elbil, säger Carl Göransson till Mynewsdesk. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *