Stipendier för 13 000 kr

Lidingö20 december 2023 kl 03.21

På IFK Lidingös 91-årsdag torsdagen den 14 december samlades IFK Lidingö Veteranklubb för årets lucia och stipendieutdelning i Ansgarskyrkan. Totalt delades ut 13 000 kronor i varierande summor till åtta stipendiater. Årets upplaga var mycket meriterade, flera redan med landslagsuppdrag.

Till bästa flicka och pojke i Lilla Lidingöloppet gick stipendierna till Lydia Areskoug, segrare i klass F8 och till Emil Corlevi, som vann sin klass P14.

Veteranklubbens eget pris, det s.k Lidingö-Lasses uppmuntringspris tilldelades IFK Lidingö Fotbolls målvakt Fanny Jurander. Redan som 14-åring tog hon plats i klubbens A-lag. Hon har varit uttagen för Sverige i F 08-laget i en landskamp mot Finland, där hon höll nollan.

Glada stipendiater.

Ur Göcke Kåremos stipendieformer delades ut tre priser, två till Lidingö SK:s volleybolltjejer Agnes Hellvig och Hanna Berkefeldt, tyvärr ej närvarande då de går på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

De representerades av sina båda respektive pappor. Båda är uttagna till Sveriges U 21-landslag och är även tränare för klubbens unga tjejer. Bland meriterna finns ett SM-brons i beachvolleyboll i U18-klassen.

Det tredje priset I Göcke-fonden tilldelas Oliver Livång, IFK Lidingö Skid- och orienteringsklubb. Han har utmärkt sig på Stockholms DM och gått till final i svensk mästerskapen på medel och långdistans.

Slutligen i återskapade Gösta Björklunds minnespris tilldelas Sebastian Lörstad, IFK Lidingö Friidrott priset. Han har bland annat ett USM-guld på 2000m och USM-brons på 800m. Till ytterligare meriter kan läggas en seger i Lilla Lidingöloppet med nytt banrekord, där han slog Kalle Ottfalks tidigare rekord.

Årets luciatåg kom från Källängens skola med Ole Vevle som musikledare. Lucia var Linnea Wikström.

I kyrksalen delades också ut blommor till IFK Lidingös mångårige ledare Orvar Blomberg, som nyligen fyllt 90 år och till kantorn Birgitta Wiberg som har en lång medverkan i IFK-sammanhang. Det hela avslutades sedan i samlingssalen med bland annat Veteranklubbens stora lotteri. Huvudpriset ICA: Kvantums fruktkorg vann lämpligt nog jubilaren Orvar Blomberg.

Lars G. Lindström

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *