Stillastående villapriser under sommaren

Lidingö12 augusti 2021 kl 04.45

Totalt 50 villor såldes mellan maj och juni på Lidingö i år, 13 färre villor än samma tid ifjol. Antalet sålda villor är förhållandevis få sett till den aktivitet som rått på bostadsmarknaden på under det senaste året.

Villorna på Lidingö såldes under perioden för ett genomsnittligt pris på 14,6 miljoner kronor. Det är dubbelt så mycket som genomsnittet i hela Stockholms län där genomsnittspriset för villor var 7,3 miljoner kronor. I Stockholms län ökar villapriserna och i länet noterades en prisuppgång på 2 procent under perioden maj-juni 2021. På Lidingö låg medelpriset på försäljningarna i stort sett på samma nivå som tidigare under våren.

Grafen visar ett tre månaders glidande medelvärde för antalet försäljning av villor på Lidingö. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Priserna på öns bostadsrätter har emellertid gått upp under de senaste tre månaderna och medelpriset på försäljning av bostadsrätter under perioden visar på en uppgång med 3 procent. I hela Stockholms län sjunker bostadsrättspriserna och i hela länet noterades en prisnedgång på 1 procent under maj - juni 2021. 

Den gröna stapeln betyder att priserna stiger, den röda att de sjunker. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Källa: Newsworthy

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *