Sten Erik Kjellgren avliden

Lidingö26 juni 2020 kl 05.131

Efter ett långt liv har Sten Erik Kjellgren nu lämnat den här tillvaron. I många år var paret Eivor och Sten Erik Kjellgren energiskt och engagerat verksamma på Lidingö för att utifrån moderatpolitiska idéer utveckla vår gröna ö. Sten Erik i stadshusets korridorer, hans fru Eivor bland annat inom socialområdet. Sten Erik fick uppleva 28 år efter normal pensionsålder och några av oss som nu verkar som fritidspolitiker mötte i slutet av 1990-talet den fortfarande starkt samhällsengagerade Sten Erik. För oss nya blev han en länk till tidigare skeden i öns samhällsbyggnad och till tidigare nyckelpersoner. Han kunde ge oss sammanhang där det uppstått luckor i kontinuiteten, peka på de långa linjernas betydelse för bättre insikt.           

För den som får uppleva ett liv längre än många andra, tonar omgivningens minnen från arbetslivet bort, när tidigare kollegers perspektiv försvunnit med dem. När man som Sten Erik skriftligt och muntligt under lång tid efter fullgjort arbetsliv återkommande dyker upp på möten och återfinns på insändarsidor, skapar det nya minnen. Minnen hos en yngre generation av en engagerad Lidingöbo. Man brukar säga att vi svenskar är ungdomsfixerade, men det är säkert fler än vi undertecknare som manats till både nytänkande och eftertänksamhet av den livserfarne Sten Eriks tankar, förslag och propåer.      

Vi lever allt längre. Det är en förmån för den långlivade att långt upp i åren få behålla engagemanget för samhällsfrågorna, så som Sten Erik. Vi som mött och lyssnat till hans tankar minns en minnesvärd människa.   

Anna-Britta Bergman
Kommunfullmäktiges ordförande (M)
Carl-Johan Gestrup
Överförmyndare (M)

Kommentarer

 1. Instämmer med era fina ord!
  Det var en glädje att få uppleva Sten Eriks engagemang och djupa intresse för Lidingö. Han lockade mig in i politiken
  och tyckte det var viktigt att kvinnor engagerade sig.
  Han lyckades få mig att säga ja till en kommunstyrelsepost som första kvinna och trots stort motstånd från min sida.
  Men jag ångrar mig inte och politiken har gett mig så mycket.
  Så många fina och glada minnen!
  Tack för allt du gav Sten Erik
  Tyra Holst

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *