Startup Lidingö hjälper företag att komma igång

Från vänster: Daniel Nakell, Lars Johansson, Marika Lagerman, Christina Phil, Helene Iwefors och längst till höger verksamhetschef Jessica Welin Berger.
Näringsliv28 januari 2022 kl 04.23

StartUp Lidingö har funnits sedan 1992 och är en känd aktör på Lidingö. Genom åren har cirka 4 000 Lidingöbor tagit del av deras rådgivning och av dessa har cirka 1 500 valt att starta eget.

Så här berättar de för Lidingö Nyheter: Vi är en ideell stiftelse (Stiftelsen Nyföretagarcentrum Lidingö) som genom bidrag från Lidingö Stad samt våra partners, lokala företag på Lidingö, kan bedriva vår verksamhet. Vi har en bred och djup kompetens inom områden som är högaktuella för att starta och driva ett eget företag. Våra affärsrådgivare är själva egenföretagare och har erfarenheter från finansiering, ekonomi, nätverksbyggande, kommunikation, hållbarhet, PR, varumärkeskommunikation, marknadsföring, försäljning och mentorskap.

Sedan 2007 har vi hjälpt till vid start av ca 717 nya företag på Lidingö. Av dessa är 81% fortfarande lönsamma efter 3 år. 70 nyföretagare har gått vårt populära mentorsprogram (2011-17) vilket ökar andelen lönsamma företag efter 3 år till 89%.

Utöver detta är vi ju oerhört stolta över Svenskt Näringslivs ranking som placerar Lidingö på plats 2 i landet 2019 (stadig plats under många år) i kategorin "Flest Nystartade Företag". Vi är även en förebild för kvinnligt företagande i landet med 47%, mot 34% snitt i landet, andel av kvinnliga ägare/vd.

Vi riktar oss till dig som bor på Lidingö och som vill starta eget företag, ta nästa steg i ditt företagande, behöver coachning eller vill bolla din affärsidé.

Hos oss kan Lidingöbor boka kostnadsfri affärsrådgivning, expertrådgivning och dessutom få tillgång till ett stort nätverk av företagare på Lidingö.

Startup Lidingö erbjuder utöver vår ordinarie rådgivning specialistkompetens inom bland annat hållbart företagande, hållbarhetskommunikation, ekonomi, varumärke, Ledarskapscoaching, finansiering och marknadsföring även för dig som vill ta nästa steg i ditt företagande.

Genom föreläsningar, workshops och individuell rådgivning hjälper vi så många som möjligt med att forma sina idéer till livskraftiga företag.

Vi erbjuder:

Kostnadsfri affärsrådgivning

Vi erbjuder kostnadsfri affärsrådgivning till dig som vill starta eget och behöver rådgivning inom företagande, ekonomi, entreprenörskap, kommunikation eller allmän coachning för dig som vill starta bolag. Rådgivningen genomförs digitalt via zoom, google meet el liknande. Rådgivningen pågår i 50 min och bokas hos någon av våra rådgivare. Kostnadsfritt grundpaket till blivande företagare innehåller:

1. Affärsrådgivning 2ggr
2. Seminarium 2-4 ggr/år
3. Tips och råd/nyhetsbrev

Lunch & Learn - webinarier

Ungefär 4 gånger per år bjuder vi in till Lunch&Learn-träff, antingen fysisk eller digital. Varje tillfälle följer ett utvalt tema som är högaktuellt för dig i startup-fas eller redan är företagare på Lidingö. Deltagarna får lyssna på en framgångsrik egenföretagare från Lidingö som berättar om just sin entreprenörsresa och delar med sig av sina lärdomar. Syftet är att inspirera, dela kunskap och erfarenheter. Dessutom är träffen en utmärkt tillfälle att nätverka med andra i samma situation här på Lidnigö. 

Läs mer på www.startuplidingo.se

Följ oss på Facebook eller på Linkedin.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *