STARK MORAL OCH KÄMPATAG=SEGER MOT ORMSTA!

Sport13 februari 2019 kl 06.27

Foto: Jonas von Hofsten

 IDROTT  13 februari 2019 kl 06.27
Lidingö gjorde en riktigt bra match när Ormsta besegrades med 5-3 (1-3)(1-0)(3-0), skott: 29-27.

Visst såg det mörkt ut efter första perioden, men inte nattsvart. Lidingö höll spelet uppe även inledningsvis, men det var Ormsta som gjorde flest mål och hemmalaget hade svårt att komma in framför motståndarmålet.

Ormsta tog ledningen efter 5:31 på en styrning, men bara 18 sek senare kvitterade Thomas Desell (6) på ett fint skott efter ass av Gustav Philipsson och Jacob Paganderth. Efter ytterligare 33 sek var det på nytt ledning för Ormsta efter ett onödigt pucktapp från Lidingö.

Det såg mörkt ut när puckens gavs bort igen och i fritt läge gjorde Ormsta 3-1 (12:13).
Lidingö gjorde en kraftsamling inför andra perioden och då dominerade Vikingarna, men det var trögt med målskyttet, men efter 31:55 fick publiken se en delikatess. Jacob von Sydow (säsongens bäste spelare) tog tag i pucken – i anfallszon – och dribblade av några motståndare och väl framme vid målet la ”Joppe”(5) en backhand vid närmaste krysset i snäv vinkel!

I den tredje ökade Lidingö trycket och spelade bra ishockey. Drygt tre minuter in i perioden fick Lidingö numerärt överläge.

Fick till ett bra tryck och efter 45:40 sköt Gustav Dahlstedt (17) ett fint skott som målvakten inte såg och 3-3 var ett faktum (ass Klasenius+Kinch).

Foto: Jonas von Hofsten

Foto: Jonas von Hofsten


Lidingö såg ut att gett sig den på att denna match skulle vinnas och samtliga spelare höjde sig till högsta nivå och låg på motståndarna i ett.

Detta resulterade i att det var Ormsta som tappade puckar och det utnyttjade bland annat Jacob Paganderth som spelade fram Gustav Philipsson (6) till 4-3 (46:27).

Under säsongen har Lidingö tappat flera poäng i matchernas slutskede, så visst fanns det en viss nervositet under slutminuterna. Men när Fredrik Klasenius (7)  pricksköt 5-3( 58:07) var matchen avgjord – ass Dahlstedt och Almqvist.

Detta var fjärde raka segern för Lidingö som nu gav sig själva möjligheten att nå kvalspel till div.2. En poäng skiljer just nu till fjärdeplatsen, som Ormsta innehar. Men då har Ormsta en match mindre spelad.

Lidingö har SPAIF (B), Gnesta, Östervåla (B) och Spånga kvar. Tre av topplagen, men om alla spelare ställer upp i avslutningen på samma sätt som i de senaste kamperna är inget omöjligt. Ormsta och Älta som är före i tabellen möts i nästa match.
Det var riktigt roligt att se hur bra Vikingarna kan spela när alla ligger i till 100%, och det är svårt att framhålla några speciella, men kan ju inte låta bli att hylla von Sydow, Grönlund. Klasenius, Desell...

Ja, hela gänget!

Bra också att Lidingö kunde ändra på spelet och låta bli att tappa puck ”på fel ställe” som i första perioden. Det var säkert ett tiotal onödiga lägen som man ger motståndaren om man inte är noggrann vid linjerna!

Att tro på sina drömmar är att gå sovande genom livet!L

Foto: Jonas von Hofsten
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *