Stark avslutning gav seger

Två av matchhjältarna Willy Wiggström (16) och Oskar Nilsson (14). Foto av Matthew Tipple från tidigare match.
Sport22 december 2021 kl 05.05

Det är ett känt faktum att en handbollsmatch inte är slut förrän den är slut. Vi har i många sammanhang sett att stora ledningar som kan verka ointagliga, efter inte minst taktiska dispositioner, successivt kan tas ikapp. Matchen mellan seriens femma LSK och 6:e placerade Täby Centrum HK blev just en sådan match.

LSK inledde på sedvanligt manér i ett furiöst tempo och ställningen var redan efter 2 minuter 3-0. Målfesten fortsatte men så småningom kröp Täby allt närmare och efter 16 min passerade man LSK i målprotokollet och gick upp i ledningen. I halvtid ledde Täby med 16-15.

I andra halvlek klev Täby ut på planen med stort självförtroende och gjorde direkt ett ryck som innebar att man efter 6 minuter ledde med 22-16. Det kändes lite uppgivet i LSK-lägret och publiken gjorde sitt och började mana på hemmaspelarna. Med kvarten kvar skedde en total scenförändring. Oskar Nilsson klev upp ett ytterligare steg i det offensiva 5-1 spelet och jagade livet ur motståndarna.

Lagets yngste spelare Ted Wettebrandt, född 2004, dominerade som om han inte gjort annat i mittförsvaret. När sedan Willy Wiggström stängde målet och kastade bort nyckeln och hade hela 13 räddningar sista 20 minuterna så stod det med matchuret på 58.48 27-26 till LSK.

Det var också första gången i andra halvlek som LSK var i ledningen. En ledning som man med lite tur och skicklighet behöll matchen ut. LSK hade två snöpliga förluster med 1 och 2 mål i bagaget mot topplag och det kändes därför som man nu fick lite revansch och samtidigt gav sig själva och publiken en tidig julklapp.

Det var hela 9 målgörare i LSK:  Oskar Nilsson 7, Ted Wettebrandt 4, Jonathan Jakobsson 3, Sebastian Lundh 3, David Rimbe 3, David Wallén 3, Carl Sundelin 2, Andreas Roger 1, Tobias Sanchez 1

Matchens lirare i LSK blev Ted Wettebrandt, med motiveringen att han förutom 4 mål var ett ”försvarsmonster”. -Vi är starka tillsammans och har en otroligt bra stämning i laget där alla peppar och ställer upp för varandra säger Ted.

Det är nu uppehåll under jul och nyår tills serien vänder och LSK möter Täby Centrum borta den 8 januari. Nästa hemmamatch är den 15 januari då herrarna möter HK Cliff kl 14.00 och damerna Nacka HK kl 16.00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *