Stadium huvudsponsor till Lidingöloppet

Sport6 oktober 2021 kl 04.59

Sveriges största butikskedja inom sport och sportmode fördjupar samarbetet som huvudsponsor till TCS Lidingöloppet. Det nya treårsavtalet som gäller från 2022 fokuserar mer än tidigare på barn och unga samt CSR och hållbarhet. Det innebär bland annat en ökad satsning och utveckling av TCS Lidingöloppets integrationsprojekt, Järva skolstafett. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Tillsammans med Lidingöloppet vill vi inspirera fler till ett aktivt liv. Trots pandemin har många lyckats bra med sina olika digitala lopp. I och med att restriktionerna lättar kommer vi tillsammans med Lidingöloppet att göra en hel del insatser för att aktivera ännu fler. Det känns också otroligt spännande att Stadium får möjligheten att supporta Järva skolstafett och att även få fler barn och ungdomar till Lidingöloppet, säger Patrizia Nilsson Sports Marketing Manager på Stadium.

Rörelse under hela året

Samarbetet innefattar TCS Lidingöloppets olika lopp under TCS Lidingöloppsveckan och Järva skolstafett. Då får barn och ungdomar från Järvaområdet tävla i löpning med barn från Lidingö. Det är en integrationssatsning som arrangeras av TCS Lidingöloppet varje vår på Spånga IP. Ett av de viktigaste målen för stafetten är att inspirera barn att röra sig mer under hela året.

– Det fördjupade samarbetet med Stadium stärker TCS Lidingöloppet inte minst efter de tuffa år då många av våra deltagare har drabbats av de hårda och nödvändiga covid-restriktionerna. Det gör att vi kan fortsätta att utveckla TCS Lidingöloppet både på kort och lång sikt. Framförallt ger det oss möjlighet till bättre planering och en ökad satsning på barn och ungdomar. Där vissa har haft långa perioder utan varken skolidrott eller träningsmöjligheter i sina idrottsföreningar, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Butik för löpare

På www.stadium.se/lidingoloppet kan också tränings- och tävlingsintresserade köpa TCS Lidingöloppsmerchandise, kläder och löparskor.

TCS Lidingöloppsveckan

I vanliga fall avgörs TCS Lidingöloppet under tre dagar under den sista helgen i september. Men på grund av pandemin görs formatet om för att minska eventuella risker för smittspridning. TCS Lidingöloppsveckan genomförs därför i år under två helger med på fredag den 24 september och avslutning på söndag den 3 oktober.

Veckan består av en rad olika lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. I den ingår TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior & Veteran, Lidingöloppet MTB 30 km, Lilla Lidingöloppet MTB, Lidingö Skolstafetter, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp.

Digitala lopp 1-31 oktober

Förutom loppen på Lidingö kan alla löpare som inte vill delta i eller resa till Stockholm i samband med TCS Lidingöloppet och Rosa bandet-loppet springa dem på hemmaplan mellan den 1 och den 31 oktober.

Fakta om Stadium
Stadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Sneakers Point har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 000 barn och ungdomar och skänkt över 65 mkr till föreningslivet. Koncernen har närmare 3 500 anställda och ägs av familjen Eklöf. Omsättningen år 2020 var ca 7 mdkr SEK exklusive moms. Med en vision om att aktivera världen vill Stadium inspirera till ett aktivt liv för alla.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *