Stadens alla hjältar hyllas

Malin Rosenqvist från Lidingö stad överlämnar blommor til Hersby gymnasium
Lidingö24 april 2020 kl 13.46

Under de rådande tuffa tiderna arbetas det hårt bland Lidingö stads medarbetare inom alla verksamheter. Under förmiddagen den 23 april besökte stadsdirektör Daniel Broman och stadsledningskontorets ledningsgrupp en rad arbetsplatser för att framföra sitt tack och uppskattning. 

Det är en hyllning till alla medarbetare för de fina insatser och goda samarbete som görs varje dag. Det är genom medarbetarnas insatser Lidingö stad fortsätter att ge service till alla Lidingöbor och upprätthåller viktiga samhällsuppdrag. 

– Genom medarbetarnas engagemang, professionalitet och initiativkraft kan vi gemensamt tackla krisen och de stora prövningar den för med sig. Jag är mycket stolt över alla medarbetares inställning och på det sätt vi tillsammans finner lösningar, säger stadsdirektör Daniel Broman. 

Näringslivsbilen fylldes med blombuketter som delades ut till flera av stadens anställda.
Daniel Broman lastar bilen full med blommor.

Fokuserat arbete under corona-krisen
I Stadshuset arbetar de flesta medarbetare, om arbetsuppgifterna tillåter det, hemma. Huset gapar dock inte helt tomt. Här arbetar bland annat stadens centrala krisledning för att samordna stadens arbete och samverka med myndigheterna. 

I Stadshusets reception tar medarbetare varje dag emot alla de som söker sig till Stadshuset med frågor. Kundcenter svarar också på frågor via telefon och e-post, många frågor rör corona-viruset och hur det påverkar Lidingöborna. Kundcenter ser till att sammanföra de som behöver hjälp med volontärer från Röda Korset Lidingö och Svenska kyrkan Lidingö församling.

Daniel Broman överlämnar blommor till Rudboda förskola.
Daniel Broman vid Bo skola.

Skolor och förskolor håller öppet, trots den något högre sjukfrånvaron bland personalen. Hersby gymnasium bedriver fjärrundervisning. Det är låg frånvaro bland eleverna och undervisningen fungerar bra. Biblioteket fortsätter att hålla öppet, vilket är betydelsefullt då biblioteket är en viktig informationskälla för många.

Omsorgs- och socialförvaltningen har haft störst personalbortfall och är den förvaltning som är mest belastad av krisen. Medarbetarna har tydliga instruktioner att inte komma till arbetsplatsen vid symtom på hosta, halsont, feber eller allmän sjukdomskänsla, vilket leder till högre sjukfrånvaro. Allt för att skydda omsorgstagare och medarbetare. Lidingö stad har startat upp en Bemanningspool där frivilliga kunnat anmäla sig att jobba i verksamheter där det finns behov av extra personal. Ett antal personer jobbar nu inom stadens verksamheter via Bemanningspoolen vilket gör att ordinarie personaltäthet kan bibehållas.

Inom miljö- och stadsbyggnadskontoret har man gjort inspektioner för att kontrollera att restauranger och kaféer följer restriktionerna om att hålla avstånd. Våren är också en intensiv period på miljö- och stadsbyggnadskontoret med många bygglovsansökningar.

Teknik- och fastighetsförvaltningen fortsätter att se till att fastigheterna och verksamheterna får den service som behövs. Man har också på rekordtid iordningställt ytterligare vårdplatser som kan användas vid behov. Planerade projekt, såsom Lilla Lidingöbron, underhåll av vägar osv löper på enligt plan.

Även föräldrar till skolbarnen är tacksamma...

För att stötta det lokala näringslivet har Lidingö stad i samarbete med Lidingö Näringsliv initierat ett antal aktiviteter. Bland annat har Näringslivsbilen som levererar varor från öns alla butiker dragits i gång. Företagsakuten som är ett samarbete mellan staden och Start Up Lidingö ger kostnadsfri rådgivning till företagare i corona-tider.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *