Sportlov på Lidingö

Mycket kul att göra under sportlovet. Foto: Bo Vading
Lidingö27 februari 2022 kl 05.20

Det finns många aktiviteter att välja bland under sportlovet. Här nedan ser du ett urval. Annars hittar du alla programpunkter på Lidingö stads hemsida.

Skärsätragården Kulan kommer det bli Gameshow, Konstverkstad, Kultur- och musikdag. Skärsätragården bjuder på LAN, laserdome och tacokväll. På Galaxen kan du vara med på skattjakt och Escape-room. Sticklingegården kommer att ha tårttävling, Semmelfirande, BBQ-bonanza, Padel + tacokväll och vandring. GRL PWR blir det på Bosön med bad och lunch. Källängsgården kommer att ordna Minigames 1 mot 1 och reklamfilmstävling, Semmelbakstävling, Bingo och musikquiz, Spakväll, Retrospelkväll och middag.

Om du gillar bollsporter finns det mycket att välja på inom Basket, Bordtennis och Handboll.

Du som gillar skridsko kan prova på vanlig skridsko och konståkning samt hockey på Future Pension Isannex. Åka på konstfrusen is kan du göra hela veckan på Childhoodhallen och Lidingövallen.

Måndag och torsdag kan du prova på Karate i Hersbyhallen.

Friskis & svettis håller igång hela veckan.

För dig som vill träna själv finns Gångsätra motionsrum.

I Gångsätrahallen finns möjligheter till sim och lek måndag till torsdag.

Utförsåkning utlovas i Ekholmsnäsbacken.

Eller varför inte gå ut i skogen med picknick?

På Lidingö finns flera grillplatser och vindskydd, perfekta om du vill göra en utflykt och njuta utomhus. Om du gör upp eld har du ansvaret att släcka den. Låt elden brinna ut helt och hållet. Ta med sopor hem eller lägg i utplacerad tunna.

 • Bäverhyddan, Kottlasjön – Här finns grill med grillgaller, bord med sittplatser för tio personer, soptunna och ett vedförråd som löpande fylls på samt ett vindskydd med åtta sovplatser.
 • Friluftskojan, Långängens gård – Här finns en enkel eldstad av sten med tjugo sittplatser runtom. Ta med ved själv och skräp tillbaka. Vindskyddet har fem sovplatser.
 • Kappsta – I naturreservatet i Kappsta finns en grillplats av sten med tjugo sittplatser och förråd med ved som löpande fylls på samt soptunna. I vindskyddet finns 8–10 sittplatser runt fasta bord.
 • Knattekojan, Södra Sticklinge – Plats för tjugo sittande personer runt eldstad av sten. Ta med ved själv och skräp tillbaka. Soptunna och bord saknas. Ståhöjd i skyddet som rymmer cirka fem sovplatser.
 • Koltorp – I en skogglänta nära Lidingöloppets start ligger Koltorps grillplats och vindskydd. Eldstaden är gjord av sten och det finns cirka 15 sittplatser runt eldstaden. Ta med ved själv och skräp tillbaka. Soptunna och bord saknas. Här finns sovplats för 10 personer.
 • Mullekojan, Södra Sticklinge – Här kan du grilla medhavd matsäck i vacker skogs- och ängsmiljö. Det finns cirka 15 sittplatser runt eldstaden av sten. Ta med ved själv och skräp tillbaka. Soptunna och bord saknas. Här ryms cirka fyra personer att sova.
 • Strövarlyan, Grönsta – Vindskydd med grillplats ligger i en glänta i skogsterräng. Cirka 20 sittplatser runt eldstaden, som är gjord av sten. Förråd med ved finns. Bord och soptunna saknas.
 • Södergarn – I närheten av Södergarns kursgård ligger ett fint vindskydd. Cirka åtta sovplatser finns i vindskyddet, som har upphöjt trägolv. Här finns grill med galler, ved och bord med cirka 10 sittplatser. Soptunna finns.
 • Örnnästet, Trolldalsvägen – Trots namnet, är det enkelt att ta sig till Örnnästet. Här väntar vindskydd och grillplats i vacker skogsterräng. Cirka 30 sittande personer får plats på stockarna runt eldstaden av sten. Ved och soptunna finns på plats. Bord saknas.

Längdspår är öppna för allmänheten på områden nedan när väderförhållanden tillåter. Se status på Lidingös alla skidspår på Skidspår.se.
Webbplats: skidspår.se – Lidingö Länk till annan webbplats.

 • Ekholmsnäsbacken
 • Elfvikslandet/Bosön
 • Stockby/Långängen/Kottla
 • Lidingö Golfbana/Grönsta gärde

Sportlovsveckan bjuder också på en mäng Kulturaktiviteter på Lidingö stadsbibliotek, Låtskrivarläger på Musikskolan, Sagateatern och Millesgården.

Och är du sugen på att bygga ett modellflygplan kan du göra det hos Lidingö modellklubb på torsdag kväll.

Går du i årskurs 4–6, vill utmana dig själv, programmera och använda din skaparlust och kreativitet? Då har KomTek hänget för dig! Vi programmerar robotar, program, appar och olika devices. I verkstan har vi olika maskiner, material och verktyg, som vi använder för vårt skapande. Hänget pågår måndag–onsdag och du kan välja att gå på förmiddagen eller på eftermiddagen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *