Spännande matcher på LSK-dagen

Foto: Nina Anbratt
Sport15 oktober 2022 kl 03.47

Det var premiär för LSK-dagen, en manifestation för att visa lag, ledare och supportrar vilken härlig klubb Lidingö SK Handboll är. Lördagen inleddes med matcher för pojkar 9 år (födda 2013) som spelade ett sammandrag med matcher hela förmiddagen. Därefter följde match för flickor 16 år (födda 2006/07) där LSK föll mot Gustavsberg. När klockan närmade sig 14.00 fylldes Gångsätrahallen med supportrar för att beskåda LSK:s herrar möta HK Cliff i division 2 och det blev verkligen en match i publikens smak.

Två mycket jämna lag följdes åt i första halvlek och i halvtid var ställningen 15-15. Ungefär 43 min in i andra halvlek gjorde LSK:s eminente målvakt Willy Wiggström en härlig räddning och med ett snabbt utkast till den för dagen mycket målpigge Martin Alm gick LSK upp i en tremålsledning, 22-19. Cliff gav dock inte upp utan krigade sig tillbaka i matchen och med en minut kvar kvitterade man till 26-26. Med 45 sekunder kvar tryckte sig David Rimbe med kraft igenom Cliff försvaret och satte 27-26. Cliff som praktiserade ett 7-6 spel lyckades ändå inte göra något mer mål utan LSK tog hem två sköna poäng. Trots en jämn och spännande match kanske ändå rättvist då Cliff aldrig var i ledningen under matchen.

Willy Wiggström, Foto: Tove Anbratt

Målgörare i LSK:

Martin Alm 7, Oskar Nilson 7, David Rimbe 7, Ted Wettebrandt 4, Jonathan Jakobsson 1, Carl Sundelin 1

Matchens lirare i LSK:

Willy Wiggström

Närmast väntar nu HK Tyrold borta på söndag.

Frågan var om det skulle bli full pott för LSK denna lördag då LSK:s damer därefter tog emot Skogås HK i division 2. Matchinledningen gick dock inte alls i LSK:s favör. Efter dryga 5 minuter stod det 0-4 på anslagstavlan. LSK kämpade och höll sig kvar i matchen och gick till halvtidsvila med ett tvåmåls underläge, 8-10. Matchen stod länge och vägde och LSK var flera gånger endast i ett måls underläge. Ida Bernhardsson som var på ordentligt målhumör satte i 58:e minuten 22-23 och vräkte sedan också in 23-24 med 15 sekunder kvar. Det räckte dock inte ända fram denna gång utan Skogås kunde åka hem med 2 poäng efter seger med 25-23. Det kändes som om den svaga matchstarten på något sätt i slutändan blev avgörande.

Ida Bernhardsson, Foto: Tove Anbratt

Målgörare i LSK:

Ida Bernhardsson 9, Malou Lindén 4, Anna Wettebrandt 4, Helena Stenqvist 2, Regina Suurwee 2, Mathilda Hedenberg 1, Mariah Hermansson 1

Matchens lirare i LSK:

Ida Bernhardsson

LSK spelar hemma igen på lördag 15 oktober kl 14.00 mot Tyresö Strand.

I samband med LSK-dagen delade LSK:s huvudstyrelse ut priser till förtjänta ledare. LSK:s förtjänstpris för gott arbete gick till Ann-Sofie Lönnqvist i handbollen. Bengt Nyströms hederspris till Johan Lorensson ledare i handbollen. LSK:s Ungdomspriser delades ut till Malin Gustavsson-volleyboll och Malin Vesterberg-handboll.

Från vänster: Ann-Sofie Lönnqvist, Malin Gustavsson, Malin Vesterberg. Foto: Tove Anbratt

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *