Sol, semla och snälla människor

Välj den bästa semlan! Det finns tre sorter på Gateaux; stor semla, liten semla och vegansk semla. Pris? Har glömt att fråga – kosta vad de kosta vill, bara de är goda!
Kåserier23 februari 2020 kl 08.27

Det finns dagar då solen skiner och ”temperaturen är hög uti i kroppen – närmare 40 än 37”som det står i den glada bordsvisan. Att man kan ha kul utan lilla nubben är det många som tvivlar på men då har jag receptet: sol, semla och en ny frisyr. Den här morgonen var solen på hugget, så även blåsten! Jag kände att nu är det hög tid att piffa till livet – och bilen. Den lilla röda Minin hade länge fått uthärda regn och slask och som en påminnelse inför bilbesiktningen hade jag fått ett erbjudande av Bilia Group att kostnadsfritt få förbesiktiga min bil – helt gratis, värde 695 kr!

Va bra, va bra – då kan jag istället ta dom pengarna och gå till Klippoteket och fixa håret. Sagt och gjort – jag startade Minin och parkerade utanför Klippoteket, för säkerhetens skulle placerade jag mitt parkeringstillstånd fullt synligt, om ifall…Här var det ”dropp-in” och vänlig personal som snabbt hjälpte mig till rätta – först blev det hårtvätt, sååå skönt! Frågan jag fick när det var dags för klippning: ”Hur vill du ha det?”

Svårt att svara på men min begåvade frissa Sammi tog håret i egna händer och visst blev den nya frisyren bra. Med pensionärsrabatten kostade kalaset 330 kr. Kanske ändå att jag skulle köra till Bilia Group medan solen lyser och få den där utlovade förbesiktningen fixad – sagt och gjort – till Stockby. Här var lugnt och skönt, ingen hets och kafferast. Jag överlämnade bilnyckeln och med det Minins alla hemligheter, för mig oåtkomliga men för personalen på BMW lätta att läsa av. Ute på plattan hade man satt ut ett par stolar i solen, ett väntrum så gott som något. En ung kund kom fram till mig och frågade om jag ville ha kaffe. – Espresso? – Ja tack! 

Med en mugg härlig Espresso sitter jag och väntar på att min Mini blir förbesiktigad hos Bilia Group i Stockby.

Den unge mannen kom så ut med en mugg kaffe, så gott! Att sitta mitt i solglansen och njuta av livet, snygg i håret och väl till mods – vilken lycka. Under tiden blir min Mini synad in i styrsystem, kylare, bromsar med mera. På värdechecken jag fått står att läsa ”Service i toppklass, vi är med dig hela vägen. Hittar vi något som behöver åtgärdas under förbesiktningen ger vi dig 20 procent på både arbete och material.” Från de 695 kronorna har jag nu dragit 330 kronor (till frissan) och kvar är då 365 kronor att använda till oförutsedda utgifter som spolarvätska, olja och filter och så får jag dessutom 20 procent på kalaset!

Solens strålar ger vårkänslor och lust att ge min Mini bästa vård. Man ska vara rädd om sina vänner!

Kanske för bra för att vara sant? I vilket fall som helst räcker slantarna nog till två semlor. Så går färden till konditori Gateau som kan konsten att baka semla. Jag parkerar min Mini just på infarten till butiken, lägger mitt parkeringstillstånd synligt vid rutan och får hjälp att öppna den tunga dörren till bageriet av en vänlig dam. Ja, det är verkligen så att sol och semla gör människan glad och trevlig. Här finns att välja på; vanlig semla, minisemla och vegansk semla. Jag köper två ”vanliga” som jag får vackert paketerade i en påse för vidare transport till min väninna i Skärsätra, där semlan ska njutas med varm mjölk, lite socker på toppen och en doft kanel.

När jag kommer ut står en tuff karl med spejande blick vid min lilla Mini. Synar han mitt parkeringstillstånd – kanske var Minin lite optimistiskt parkerad, står den vi vägen… Jag tänker att visst – en sån här underbar dag är ju inte sann. Det är klart att lite smolk i mjölken får man tåla. Då utbrister mannen i översvallande ordalag med komplimanger – en sån härlig röd bil och en sån djärv äldre kvinna – påminner om min mamma som blev 90 år och körde en Porsche i vått och torrt. Fantastiskt!

Vi presenterade oss för varandra – Adam! Då kunde jag inte låta bli att säga – Eva!
För visst var Paradiset nära den här soliga dagen i februari.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *