Snövit, Askungen och Ariel – hur gick det sen?

Kultur11 maj 2019 kl 07.44

Sagateatern, som är en barn- och ungdomsteater, har även en vuxengrupp. De vuxna är mellan 27 och 62 år och sätter upp en pjäs med ett eller två års mellanrum. Nu är det dags igen. ”Och så levde de lyckliga” heter årets föreställning och är en enaktare, skriven av Manda Stenström (30 år) och i regi av Jakob Degerfäldt (26 år).

Pjäsen är en lätt galen historia som handlar om vad som hände med sagogestalterna Snövit, Askungen och Ariel efter att Disneys filmer gått i repris år efter år.

De tre har varsin prins: Hans, Filip och Erik och tillsammans med Snövit, driver de ett gruvföretag (Broderskapet AB). Snövit har blivit en hänsynslös företagsledare. I gruvan arbetar de sju dvärgarna (så klart). Men en gruvolycka ställer allt på ända. Flera av dvärgarna dör, Snövit och prinsarna försöker reda upp situationen, men det blir bara värre. De överlevande dvärgarna gör uppror och kaoset är i full gång.
Snövit lejer en torped för att mörda dvärgarna, men det går inte som hon tänkt sig. De elaka styvsystrarna tar anställning hos Askungen, Ariel (opererad till människa) förbereder sitt bröllop i en ubåt av glas...

Historien i denna pjäs är inte vad man kan förvänta sig. Allt spelas med stor inlevelse och karaktärerna är både sorgliga, tokiga, konstiga, elaka och roliga.

Gruppen ger endast tre föreställningar, premiär den 22 maj kl 19.30, och sedan två matinéer helgen efter, den 25 och 26 maj kl 15.00. Biljetter bokas enklast genom info@sagateatern.se.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *