Snart öppnar stadshuset

Kulturchef John Svensson berättar om den kommande utställningen i stora entréhallen som konstnären Fredrik Landergren färdigställer. Hallen kommer att bli plats för många utställningar de kommande åren. Foto: Bo Vading.
Lidingö9 september 2019 kl 06.431

Öppet, flexibelt, samverkan och kundfokus. Det är ledorden för det nyrenoverade stadshuset som officiellt invigs 9 november.

Men innan dess kan Lidingöborna tjuvkika in i många av de nya lokalerna. Lidingö Nyheter fick en förhandstitt i fredags.  Biblioteket öppnar idag måndag, men redan nu har flera andra verksamheter flyttat in.

Susanna Norén och Gunilla Arve jobbar i Art lab. Foto: Bo Vading.
Christina Karlberg och Fia Juréen från KomTek. Foto: Bo Vading
KomTek lär elever programmering och teknikutveckling. Foto: Bo Vading

På plats finns bland annat före detta Kulturverkstan Kameleonten, nu under nya namnet Komtek och Artlab, verksamheter som båda ingår i Lärande- och kulturförvaltningen. Restaurangen Pocket by Pontus räknar med att öppna den 16 september.

På biblioteket kan den som vill sitta och plugga i lugn och ro få låna ett studierum. Foto: Bo Vading
Bibliotekets mörkgröna sagogrotta blir en mysig plats för de minsta. Foto: Bo Vading
Bibliotekschefen Heli Renman ville ha kvar ett minne från förr. Foto: Bo Vading
Nya Mötesplats Centrum med plats för många. Foto: Bo Vading

Den tidigare Mötesplatsen på Tor har fått fräscha, stora lokaler och heter numera Mötesplats Centrum. I tisdags hade Café Hjärna sitt första möte där med över 50 deltagare.

Ögruppen är redan på plats både med sina verksamheter och med sin butik. Capio vårdcentral kommer in i början av 2020 och stadens ungdomsmottagning kommer också att finnas i huset.

Det spännande originaltaket i stora entréhallen, ritat av Stadshusets arkitekt Sten Samuelsson, kommer äntligen till sin rätt. Foto: Bo Vading
Den nya trappan ner till biblioteket kan användas som en modern amfiteater vid föreläsningar. Foto: Bo Vading
Kulturchefen John Svensson berättar om vigselrummet där man kan vigas borgerligt av någon av stadens vigselförrättare. Foto: Susann Thorngren

Den tidigare permanenta utställningen om Raoul Wallenberg kommer att få en hedersplats i stora entréhallen. Ett stadshus som är öppet för alla Lidingöbor på många olika sätt.

Kommentarer

  1. Ett förtydligande. Även om Stadshuset invigs officiellt den 9 november öppnar stora delar av huset upp redan idag. A-huset och biblioteket öppnar först på tisdag den 10/9.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *