Snart börjar Lidingöloppet – skolstafetten

Sport22 september 2022 kl 04.26

På fredag den 23 september går startskottet för TCS Lidingöloppshelgen med Lidingö Skolstafett som första lopp. Då samlas 2 500 barn i åldrarna 7 till 15 år för att springa stafett tillsammans. Stafetten inleder hela TCS Lidingöloppshelgen och ska locka fler barn och unga att röra på sig. Under lördagen avgörs det klassiska 30-kilometersloppet, som är världens största terränglopp.

Vid Lidingö Skolstafett springer elever från Lidingö tillsammans med elever från bland annat Rinkeby och Sundbyberg. Satsningen är till för att få fler barn och unga att träna löpning och att öka integrationen mellan olika områden. Skolstafetten är en del av TCS Lidingöloppets arbete med att förbättra hela svenska folkets hälsa och att alla oavsett bakgrund ska kunna träna utifrån sina egna förutsättningar.

Så går det till
I stafetten deltar lag med fyra elever per lag. De är uppdelade efter årskurs 4, årskurs 5-6 och högstadiet samt i tre olika klasser; kill-, tjej- och mixedklass. Årskurs 4 startar klockan 09:30, årskurs 5-6 klockan 10:15 och högstadiet klockan 13:00.

Datum
Fredag den 23 september, klockan 09:30.

Plats

Grönsta gärde, det stora tältet vid TCS Lidingöloppets mållinje.

Fredagens TCS Lidingöloppsprogram
09:30 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 4
10:15 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 5-6
10:45 Start TCS Lidingörullet – för de med rullande hjälpmedel
11:00 Start TCS Lidingöruset 1,7 km – för de med funktionsvariation
11:30 Start TCS Lidingöruset 4 km – för de med funktionsvariation
13:00 Start Lidingö Skolstafett, årskurs 7-9
16:00 Start TCS Lidingöfemman

Vägbeskrivning TCS Lidingöloppet
Med buss: 204, 211 och 212 från Rosten till hållplats Lidingövallen.
Med bil: Första avfarten till höger mot Elfvik, direkt efter bron. Åk Norra Kungsvägen mot Lidingövallen, sväng vänster mot Grönsta gärde vid vallen.

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september. Loppet är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjligheten för vuxna att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *