Smultronställen: Millesgården

Utöver skulpturer bjuder parken på en utsikt över vattnet, Lidingöbron och Frihamnen. Foto: Thomas Reims
Sommartips31 juli 2020 kl 04.57

Ett klassiskt sommartips som består i år igen är ett besök på Millesgården. Med sina ateljéer, konstnärshuset och skulpturparken bjuds besökare på konst i mängder. Varför inte avsluta besöket med en kaffe i lanthandeln?

Europa och tjuren är en staty som finns, utöver i skulpturträdgården på Millesgården, på Stora torg i Halmstad. Skulpturen är från 1926. Foto: Thomas Reims.

I skulpturparken möts besökarna av flera skulpturer vars exemplar även finns på andra platser i Sverige. Den mest kända är förmodligen Poseidon (som syns på den första bilden). Skulpturen av guden Poseidon finns även på Götaplatsen i Göteborg.

Foto: Thomas Reims

Utöver Carl Milles egna verk finns det även en konsthall med en antiksamling värd att se.

Henri de Toulouse-Lautrec: Jane Avril, 1899
photo © Musée d'Ixelles- Bruxelles /Courtesy of
Institut für Kulturaustausch, Tübingen

För tillfället ställs en litografi-utställning av Henri de Toulouse-Lautrec och hans anhängare ut i konsthallen. Där pryds väggarna av olika litografiska verk och berättelser om de många konstnärerna som låg bakom konstverken.

Utställningen "Toulouse-Latrec och vännerna i Montmartre" står kvar till och med 20 september. Den 3 oktober börjar en utställning signerad kläddesignern Vivienne Westwood. Temat är punk och glamour och utställningen består bland annat av tweedkostymer, korsetter och krinoliner.

Millesgården består av flera olika byggnader och som besökare bör man avvara minst en halvdag för att göra besöket rättvisa.

Likt de flesta andra museum har Millesgården stängt på måndagar. Resterande av veckans dagar (tis-sön) har muséet öppet klockan 11-17.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *