Små Grodorna simskola

Lidingö5 juni 2021 kl 04.161

Små Grodornas filosofi är att sommarsimskolan ska vara ett härligt sommarminne för barnen och förhoppningsvis den roligaste veckan eller veckorna på hela sommaren.

Simskolan satsar väldigt mycket på att det ska vara skojigt, med mycket lek och skratt, och det finns en pedagogisk tanke och inlärningsmål bakom varje lek.

Målet måste vara att alla barn blir simkunniga, inte att hitta nästa OS-mästare.

Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att alla barn får vänja sig vid att simma i sjöar och hav, då upplevelsen av att vara i öppet vatten är annorlunda mot bassänger. Barnen måste vänja sig vid mörkare och kallare vatten, med vågor och ”läskigt” sjögräs. Då är risken mindre att man får panik om man en dag ramlar i.

Simskolan Små Grodorna lägger stor vikt på att lära barnen om säkerhet, både i teori och praktik.

Barn gör som vi vuxna gör, inte alltid som vi säger att de ska göra. En del av vår undervisning är att vi själva följer säkerhetsrekommendationer och visar det för barnen. Ett exempel är att vi alltid visar att vi tittar efter innan vi hoppar i från bryggan, och vi nämner det innan för barnen; ”Nu tittar jag efter innan jag hoppar i – kommer ni ihåg varför man måste göra det, barn?”.

Vi har även en tradition av att svära en ed tillsammans att alltid ha sällskap av en vuxen när vi badar, där vi lägger våra händer på varandra och säger eden tillsammans. Det gör det mer minnesvärt och en hjälp till föräldrar, de kan säga ”Kommer du ihåg eden ni svor i simskolan, Tyra, att du alltid måste ha sällskap av en vuxen när du badar?!”

Vi anpassar undervisning efter rådande omständigheter och följer Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer. Eftersom Simskolan Små Grodorna är utomhus och under sommaren bedömer vi att smittorisken är lägre än inomhussimskola under hösten.

Var och När
Fågelöudde (även kallad F’ludde i barnmun) (vecka 31)

För mer information och bokning:
https://simskolansmagrodorna.se/

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *