SM-guld till Lidingö – Sveriges bästa klubb i GS!

Sport14 april 2019 kl 06.49

Slalomlaget från vänster: Didrik Nilsson,Filip Steinwall och Jacob Persson.V

Tisdagen den 9:e april genomfördes SM i Storslalom i Lindvallen, Sälen istället för Åre som inte kunde genomföra SM i GS (storslalom) som planerat i slutet av mars på grund av icke gynnsamma väderförhållanden.

Och oj vilket fantastiskt väder och förhållanden arrangerande klubb Sälen IF bjöd på. Strålande sol och klarblå himmel med några minusgrader i luften. Skistar tillsammans med Sälens IF och Malungs SLK hade preparerat tävlingsbackarna till absolut perfekta förhållanden. Stenhård yta som höll och gav de stora startfälten otroligt rättvisa förutsättningar.

Det blev grymt häftiga tävlingar och svenska mästare i GS blev Sara Rask, Sollentuna SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK. I lagtävlingen för herrar vann IFK Lidingö SLK SM-guld före storklubbar som Östersund-Frösö SLK som tog silver, Sälens IF, Åre SLK… och kan nu titulera sig svenska mästare och Sveriges bästa klubb i GS.

Detta visar på vilken bredd och topp klubben har. I laget ingick Filip Steinwall , Didrik Nilsson och Jacob Persson. Grymt bra kört grabbar. Ännu en framgång för grabbarna och Lidingö som tog lagguld i både SL och GS på ÄJSM 2017. Riktigt kul och Grattis!

Grenar i utförsåkning
AF   -   AbFahrt - Störtlopp
DH   -   DownHill - Störtlopp
SG   -   Super G
RSL  -   Riesen SLalom - Storslalom
GS   -   Giant Slalom - Storslalom
SL   -   SLalom
PSL  -   Parallell Slalom

Tomas Persson
lagledare FIS-gruppen

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *