Slitet p-garage eller hyresrätter?

Debatt25 juni 2021 kl 05.078
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Utan att vara politisk, jag har verkligen utmaningar att förstå majoritetens nyckfulla politik.

  Det finns säkert en tanke bakom den men den är väl dold. Det verkar förekomma ett närmast fobiskt beteende i vissa frågor. De gäller bostäder och då framförallt lägenheter, cyklister och speciellt på vintern, det gäller miljöpolitik, det gäller fossilfria bränslen, det gäller ambassader.

  Jag kan förstå att det finns utmaningar i ovanstående frågor och att vissa utav dem kan upplevas kostsamma.

  Självklart ska vi rusta upp en ful byggnad, och vilken mening finns det att ge parkerade bilar en utsikt när de kan grävas ned under mark nu när fler vill bo på denna vackra ö.

  Larsberg är ett trivsamt område. Låt fler få njuta där.

 2. Liberalerna står inte heller bakom beslutet i Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden (MSN) att föreslå ett avbrytande av planprocessen för Fyrtornet 5. Jag reserverade mig på nämndens sammanträde den 15 juni med motiveringen: Jag reserverar mig mot nämndens beslut att föreslå planutskottet att avbryta detaljplanearbetet. Underlaget till beslutet var en politisk förslagsskrivelse endast förankrad i Moderaterna och Lidingöpartiet. Jag utesluter inte att det kan finnas skäl att diskutera både utformning och omfattning av detta projekt. Men en sådan diskussion kan mycket väl föras inom ramen för den pågående detaljplaneprocessen. Min bedömning är att kontakterna mellan stadens representanter och fastighetsägaren inte har varit vare sig så problematiska eller på en sådan nivå att det motiverar ett så drastiskt beslut som ett avbrytande. Även stadens positioner måste vara realistiska, diskuteras och förankras bredare. Dessutom måste ett så stort politiskt beslut som detta föregås av en ordentlig konsekvensanalys i förhållande till bland annat stadens åtagande i stadsmiljöavtalet där vi förbundit oss att bygga ett visst antal bostäder för att få tillgång till finansiering av nybyggnaden av Lidingöbron.
  Christer Hallerby (L)

 3. Det är inte bara i Rikspolitiken som det är omöjligt att förstå vad man röstat på då man ser resultatet. Just i dag är fokus på misstroendet mot Statsministern och alla är totalt förvirrade. Hur det än går så blir det fel och folk avskärmar sig. Vem kan man lita på ?

  Centerpartiet har varit ett grönt landsbygdsparti. Nu vill man förtäta ett område som redan har en koncentration av boende som är något helt annat än det människor efterfrågar. ”Vi vill utveckla Lidingö med småstadskänsla” klingar oerhört falskt.

  Det är omöjligt att förstå hur den styrande majoriteten med Lidingöpartiet släppt fram Dalenum som fler än jag anser vara en skandal. Det var synd att Fredrik Vinstock för sent kom in i bilden. Det första han stötte på då han ville slå till bromsarna var att de berörda tjänstemännen som styrde byggnationerna nästan enhälligt försökte få honom avsatt.

  Nu har de tystnat och Fredik kämpar för att rädda ”småstadskänslan” med
  Lidingöpartiet med sig och Centern och Vänstern emot sig. Argumentet nu är att man annars tappar jättebidraget som innebär att fantastiska Lilla Lidingöbron kommer att kosta oss fjuttiga 300 miljoner- om vi fullföljer kravet på bostadsbyggen.

  Snålheten har redan redan grundlurat Lidingöpolitikerna då man jublade över att Landstinget bekostade miljardinvesteringen i Lidingöbanan och spårvagnshallarna. Vi blev lurade på kopplingen med spårväg City som skulle vara det grundläggande i upplägget. Koncentrationen av Larsberg-Dalenum-Högsätra är redan problem med sociala problem och kriminalitet som medfört att man i avsaknad av poliser kräver övervakningskameror.

  Det är dags att inse att de förtätade områden som sedan 80-talet visat sig vara hur vanliga människor vill bo är låghus på Lojovägen, gröna husen i Högsätra och vid Högberga station. Där fungerar ”småstadskänslan” tillsammans med alla lyxvillor och radhus och SAMHÄLLSPROBLEMEN ÄR NÄSTA NOLL ! Det är ”utveckling med småstadskänsla”!

  1. Jag förstår inte alls dina argument. Kriminalitet i Larsberg-Dalenum-Högsätra? Den största andelen brott i det området av boende på Lidingö antagligen fortkörarna som dagligen överträder hastighetsgränsen till och från Gåshaga. De försvinner inte vare sig det förtätas eller förglesas.

   Jag vågar mig på en gissning i att den största andelen brott i form av personrån, inbrott, bilstölder etc begås av personer som inte bor på Lidingö. Det är bara en gissning från min sida. Dessa brott har ökat snabbare än något område på Lidingö förtätats. Kan du visa på motsatsen ser jag den gärna.

   Om du inte kan det så vågar jag påstå att brott inte alls har att göra med hur nära man har till grannen! Minsta storlek på villatomt har ju gått ner betydligt sedan Lidingö var en småstad på riktigt med sommarstugor för både fattiga och rika.

   1. Anders Karlsson ! Om du följt med i min kamp mot brottsligheten och för områdespoliser förstår du att jag är den på Lidingö som nog är bäst uppdaterad på detta. Det ledde till att samtliga partier för första gången vägrade att skriva på Samarbetsavtal som dikterats av polisledningen och som inte ens tog upp det viktigaste för Lidingöborna, nämligen poliser avdelade för Lidingö och med basen i den befintliga f.d. polisstationen.

    Där huserar nu Ambassadpolisen i alltför stora lokaler och har inget ansvar för Lidingö. Det finns en anledning till att politikerna nu kämpar för övervakningskameror i det nu aktuella området ! Din gissning, Anders Karlsson, visar att du inte är uppdaterad !

    Det som stör mig oerhört i dag är att Centerpartiet är det största hindret för regeringsbildning. Centerpartiet var det som drev frågan om fri hyressättning av nybyggda lägenheter. Vad tror du att det skulle innebära för nya lägenheter i Larsberg som människor är tvingade att acceptera om de vill bo på Lidingö ? Dom skulle vilja bo som de Centerpartister som driver frågan om hur andra skall bo. Vilken dubbelmoral !

    1. Vad i min gissning visar att jag inte är uppdaterad? Kan du vara specifik? Du menar att fler personer som bor i samma kommun leder till fel brott per person?

     Blanda inte in rikspolitiken i parkeringshuset i Larsberg, det känns fullständigt osakligt. Om det sedan stör dig hur Centern agerar är en helt annat fråga, och ett tecken på svaghet från din sida att det stör dig.

     I sig håller jag med dig ang polistätheten på Lidingö. Den bör öka i samma takt som befolkningsmängden.

     Jag tycker du verkar förvirrad och rör ihop flera frågor.

  2. Hej,
   Tycker du verkligen att garaget på bilden ger småstadskänsla? Det tycker inte jag. Istället för slitet garage kan det byggas tre huskroppar med garage under jord och grönytor mellan husen. Det ger ökad trygghet på en idag mörk och otrygg plats. Höjden på husen kan såklart diskuteras men förslaget från majoriteten är att helt avbryta planarbetet.

   Vi har idag brist på undersköterskor och förskolelärare t ex, de behöver någonstans att bo. Visste du att till parkhusen som byggdes i Larsbergs anmälde 11 000 personer bevakning inför uthyrning. Många vill alltså bo i Larsberg för att det är en trivsam stadsdel av Lidingö!

   Vi ska bevara småstadskänsla på Lidingö och ersätta t ex garage som detta med bostäder med parkering under jord tycker vi!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *