Släpp prestigen – börja prata!

Debatt17 januari 2024 kl 04.211

Hur Moderaterna och Lidingöpartiet löser frågan om Lilla Lidingöbron kommer att vara ett test av styrets politiska ledarskap. Vi liberaler kan konstatera att det, just nu, inte går något vidare.

Istället för dialog och förhandlingar ägnar sig SL och staden åt att utbyta debattartiklar, pressreleaser och brev från advokatbyråer. I skottlinjen står Lidingöborna i kylan och väntar på tåg som aldrig kommer. De har väntat i över ett halvår nu.

Lidingöborna är redan hårt drabbade av försämringar i kollektivtrafiken. I december slutade buss 221 att gå och till halvårsskiftet i år förväntas turtätheten minskas på en rad andra busslinjer.

Sedan den 16 december äger Lidingö Stad formellt bron. Det betyder också att högst politiskt ansvarig för att lösa brofrågan är tekniska nämndens ordförande, Anders Paulsen (LP).

Innan jul fick vi i oppositionen veta att staden hade anlitat Paulsens partikamrat Lars H. Ericsson som konsult i brofrågan.  Ericsson har tidigare jobbat för SL. Vi vet inte vilken roll eller vilket uppdrag Ericsson har men ser fram emot att få ta del av resultatet av hans arbete.

Det är uppenbart att SL och stadens företrädare har olika uppfattning om vad som egentligen har beslutats. Lika uppenbart är det att SL kan leva med att tågen inte rullar över bron medan Lidingöborna inte kan det.

Denna konflikt kommer aldrig lösas med att man fortsätter att peka finger. Konflikten kan bara lösas med dialog och politiskt ledarskap.

Vi liberaler uppmanar moderaterna och lidingöpartiet att genast återuppta dialogen med SL. För Lidingöbornas skull. Släpp prestigen och börja prata!

Suzanne Liljegren (L), gruppledare och ledamot i kommunstyrelsen
Mats Jonsson (L), ordförande, Lidingöliberalerna och ledamot i fastighetsnämnden
Göran Tegnér (L), ledamot i tekniska nämnden
Maria Wall Petrini (L), ledamot i miljö- och stadsbyggnadsnämnden
Erik Öberg (L), ledamot i kultur- och fritidsnämnden
Mattias Reinholdson (L), ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen
Martin Norrby (L), ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Kommentarer

  1. Anlita kompisar som konsulter rimmar ju inte så bra. Vi har sett det tidigare i samma organisation med resultatet att personen på staden fick gå. Det är ganska sparsam statusuppdatering kring Lidingöbanan med tanke på att den är över ett halvår sen. En uppdatering vore på sin plats. När kan vi räkna med att få åka tåg mellan Ropsten och gåshaga

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *