Sista kvarten avgjorde på Söder

Sport8 februari 2022 kl 04.36

Söders höjder är inte bara Bajenland utan här har också den anrika klubben IK Bolton sin hemvist. LSK besegrade i höstas Bolton på hemmaplan så söderlaget hade revansch att utkräva när LSK besökte Skanstullshallen. Det blev en för LSK ovanligt målsnål inledning och efter 6 minuter var ställningen 1-1. LSK tenderade att ha ett visst grepp om matchen och var oftast i ledningen med 1-2 mål. Bolton kom successivt ikapp och utjämnade till 10-10 på en straff i slutet av första halvlek. Halvlekens behållning kom i fjortonde minuten då målvakten Willy Wiggström gjorde en ”Pallicka-räddning” med vänstra benet uppe i krysset på friläge för en kontrande Boltonspelare.

I andra halvlek rådde omvänt förhållande då Bolton var laget som låg i ledning och LSK flera gånger fick kvittera så att det stod lika. När Hammarby spelar i Eriksdalshallen ett kvarter bort ropar klacken alltid med 15 minuter kvar ”Öka takten sista kvarten” och Bolton har bevisligen tagit det till sig då man från matchminut 47 till 57 vann perioden med 5-0. När domarna blåste av matchen visade resultattavlan 23–19 till Bolton. Det är ingen skam att förlora mot Bolton som är ett topplag och just nu parkerar på andra plats i tabellen. Släpper man in 23 mål brukar man oftast vinna matcher men endast 19 gjorda mål framåt är alldeles för lite och långt ifrån LSK:s målsnitt som ligger på 28 mål/match. Lite av den sedvanliga kreativiteten saknades denna gång och den får man försöka plocka fram till nästa match som är i ATG Svenska Cupen mot Kungsängen i Gångsätra tisdag 8 februari kl 19.30.

Målgörare i LSK: Ted Wettebrandt 5, Martin Alm 3, Jonathan Jakobsson 3, Sebastian Lund 2, David Wallén 2, Andreas Zanteré 2, David Rimbe 1, Andreas Roger 1.

Foton: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *