Siri Iversen-Ejve ställer ut

Utställning i entréhallen på Lidingö Stadshus just nu. Foto: Helene Hansson
Kultur9 september 2020 kl 06.26

I lördags var det vernissage i entréhallen på Lidingö Stadshus för konstnären Siri Iversen-Ejves konst.

Utställningen har hon döpt till "Om jag blundar så finns det inte" och består av 25 verk som Siri har producerat under det senaste året. Upphovet har att göra med att Siri kände hur allt i vardagslivet, mejl, telefon etc påverkade henne så mycket att det hämmade hennes kreativitet och förmåga att måla.

Lösningen blev att gå ut i skogen och "känna in naturen", vilket blev väldigt inspirerande och lugnet infann sig, så hon kunde börja arbeta igen. Men i skogen i stället för i ateljén. Konstverken är inspirerade från dessa skogsupplevelser. Till och med har några av dukarna fått "bo" i skogen, genom att Siri lindande dem runt trädens stammar och lät dem sitta så under några månader, för att "bli ett med naturen".

– Dukarna en lergrundering istället för något artificiellt material. På så sätt känns det som om tavlorna har en närmare anknytning till naturen och kan en dag återgå i kretsloppet utan att göra ett negativt avtryck, berättar Siri.

Lergrunderingen är något naturligt för Siri, för hon arbetar även på Lokatta Keramik med att tillverka lera från grunden till keramiker runt om i hela Sverige, vilket är unikt, det är den enda svenska leran man kan köpa.

Siri Iversen-Ejve och hennes man Henrik Ivarsson under hängningen tidigare i veckan.

Siri gick ut Konstakademien i Oslo år 2013 och bor på Gotland, Fårösund. Hon är aktiv i konst och kultursammanhang på Gotland och har bland annat varit varit Bergman-stipendiat förra året.

Utställningen pågår till den 27 september.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *