Simskolan Små Grodorna lär barn att använda flytväst

Lidingö21 maj 2020 kl 05.37

Idag är det Internationella Flytvästsdagen. Simskolan Små Grodorna kommer i sommar att lära barn att använda flytväst.

I sommarsimskolan har Simskolan Små Grodorna så kallade ”flytvästsdagar” varannan. Dessa dagar får barnen prova på klädflyt och att använda flytvästar. De får också prova att använda livbojar samt att rädda varandra med hansalina.

Under dagen tar de ett simmärke som handlar om livräddning (av sig själv och kamrater).

Barnen får leka lekar i sina flytvästar, för att göra det lustfyllt och för att främja inlärningen. Barn lär sig genom lek.

– I en modern simskola tränar man inte längre klädsim utan istället klädflyt. Detta eftersom rekommendationen är att om man faller överbord så ska man rulla ihop och flyta som en boll, och invänta hjälp. Detta och annat nyttigt får barnen lära sig, säger simläraren Markus Andersson.

– Att vara i vattnet med kläder är något helt annat än i bara badkläder. Kläderna blir tunga och det är svårare att röra sig. Därför rekommenderar Simskolan Små Grodorna att föräldrarna klär på sina barn ordentligt inför flytvästsdagen, med stövlar och kläder barnen skulle använda om de var på en blåsig brygga eller båt. När man övar ska det vara svårare än i en nödsituation, tycker vi. Då är man bättre förberedd, säger simläraren Markus Andersson.

Små Grodorna kommer till Fågelöudde vecka 32. På Lidingö är Små Grodorna endast en jämn vecka så där finns inte möjlighet till flytvästsdag, men samma lag av simlärare håller undervisning i Danderyd veckan efter och i Sollentuna veckan innan.

Alla barn från 3 år och uppåt är välkomna.

Simskola på Lidingö      

Simskola i Danderyd     

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *