Seriestart för handbollen med blandade resultat

Sport4 oktober 2022 kl 04.03

Lidingö SK Handboll:s damer och herrar spelar denna säsong båda i Division 2. Damlaget inledde serien på hemmaplan mot IK Bolton med en förlust. LSK inledde bra och lagen följdes åt i första halvlek men i halvtid hade Bolton knaprat åt sig en ledning med 16-13. Bolton som spelade med ett utgrupperat försvar flyttade upp spelet lite ytterligare i andra halvlek och LSK mäktade inte med att stå emot pressen utan gjorde en del enkla misstag och hamnade ofta i passningsstress. Siffrorna rann iväg och när slutsignalen ljöd stod det 20-34 på anslagstavlan.

Målgörare i LSK: Malou Lindén 6, Ebba Suurwee 3, Anna Wettebrandt 3, Mathilda Hedenberg 2, Alva Niemi 2, Helena Stenqvist 2, Ida Bernhardsson 1, Agnes Ahlström 1.

Matchens lirare i LSK: Malou Lindén

Den andra seriematchen spelades på bortaplan mot HF SIF i Vikingahallen i Märsta. LSK satte sig direkt i förarsätet och efter 4 spelade minuter ledde man med 4-0. Man behöll sedan ledningen och gick till halvtidsvila med 14-9 i bagaget. Man gick i andra halvlek sedan mot en stabil seger med 25-18 och kunde åka hem till Lidingö med de första två poängen i serien.

Målgörare i LSK: Ebba Suurwee 5, Malou Lindén 4, Mathilda Hedenberg 4, Anna Wettebrandt 4, Ida Bernhardsson 3, Helena Stenqvist 2, Regina Suurwee 2, Alva Niemi 1.

Bild från tidigare match.

LSK:s herrar hade seriepremiär borta mot Huddinge HK. Lagen följdes åt i första halvlek men LSK gjorde ett miniryck och ledde i halvtid med 13-10. När sedan Johan Juliusson efter 41 min i andra halvlek satte 16-10 från vänsterkanten så var känslan att LSK var på väg mot seger och två poäng. De sista fem minuterna blev dock dramatiska. Efter att LSK varit i ledningen hela andra halvlek kvitterade Huddinge i minut 57 till 21-21. Man tog sedan också ledningen vid 58.15 med 22-21. Jonathan Jakobsson gav LSK hopp när han satte 22-22 efter 58.40. Huddinge förvaltade dock sina chanser i slutet och dansade efter domarnas slutsignal glädjedans på golvet när man efter en stark slutspurt stod som segrare med 24-22. LSK hade sex utvisningar i matchen och det är inte optimalt för att få ett bra flyt i spelet.

Målgörare i LSK: Ted Wettebrandt 6, Jonathan Jakobsson 5, Carl Sundelin 4, Oskar Nilsson 3, Martin Alm 2, Johan Juliusson 2.

Både damerna och herrarna spelar hemma i Gångsätrahallen den 8 oktober i samband med LSK-dagen. Dagen är en manifestation över klubbens fina verksamhet och alla de spelare, ledare, supportrar och samarbetspartners som är med och bidrar till att göra LSK till en klubb att trivas i och vara stolt över. Det har gjorts fantastiska insatser av alla i samband med den intensiva höststarten då man genomfört Sommarläger för ungdomarna, träningsläger för alla lag i Gångsätra och Hersby, LSK:s egen turnering Lidingö Cup och sist men inte minst det jobb som gjorts i samband med Lidingöloppet. Det är fri entré under LSK-dagen och arrangemanget genomförs i samarbete med Barncancerfonden. Bidrag kan redan lämnas via en QR-kod.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *