Serieledarna besegrades för andra gången!

Lidingös Gustav Dahlstedt utmanar Tierps Albin Ström
Sport5 februari 2020 kl 09.17

Det blev en underhållande match mot Tierp, som slutade bra ur Lidingös synvinkel – seger med 4-3 (1-1)(1-0)(2-2) skott 30-29.

Lidingös Gustav Dahlstedt utmanar Tierps Albin Ström

Första perioden var troligen en av Lidingös bästa denna säsong, med stort puckinnehav och bra tryck i skridskoåkningen. Det enda negativa var att pressen inte gav tillräcklig utdelning. Jocke Lundh (1) bröt – med ett härligt direktskott – måltorkan efter 12:23 på retur efter skott av Wiking Westerlund.

Att Tierp skulle kvittera när Lidingö hade en man mer på isen var ju lite snopet. Ett misstag i anfallszon gav Tierp kontringsmöjlighet och 1-1 (18:45) efter att Gustaf Ericson räddat första skottet.

Tierps Albin Säteri

I andra perioden fortsatte hemmalaget att trycka på, men något mindre intensivt. I ett klungspel framför mål kunde Jacob Paganderth (10), som är i fin form, slå in 2-1 (30:04). Trots två raka Tierps-utvisningar utökade inte Lidingö målskörden.

Just power play var denna gång sämre än vanligt!

Den tredje perioden var Lidingös sämsta – men inte dålig. Tierp kunde också kvittera (41:14) och såg piggare ut i sista tredjedelen. Det hindrade inte att Vikings – för tredje gången kunde ta ledningen 41 sekunder senare – när Joel Thorén (5) sköt från blå 3-2 (41:55) ass Jocke Lundh.

Lidingö drog på sig en utvisning efter 42:31 och då var Tierp effektiva. Det tog 8 sekunder innan det var 3-3.

Ldingös Henrik Grönlund jagas av Tierps Albin Säteri

Det var bra ”go” i Vikingarna denna kväll och de hade gett sig den på att vinna denna match! Oscar von Sydow (5) (klok spelare) blev segerskytt (53:22) med ett backhandskott! (Henrik Grönlund assisterade).

För en gångs skulle var det inte första femman som var segerorganisatörer. De var inne på alla tre baklängesmålen (?). Nej, vår tredje formation var det! Inte bara det faktum att de gjorde två av målen. De gjorde också ett bra jobb mot Tierps fina första femma.

Får inte glömma några fenomenala räddningar av Gustaf Ericson. Han fick också hjälp av Jocke Lundh, som räddade på mållinjen i slutet av matchen!

Tierps Sebastian Eriksson grattas av Johnas Persson och Jonathan Persson efter kvittering till 3-3

Mycket bra gjort av Lidingö att vinna mot ett bra Tierp, som hade sju raka vinster. Senast de förlorade var mot Lidingö (!) . Nu blev Iron ny serieledare på samma poäng som Tierp (31). Lidingö ligger kvar som fyra med 27.

Detta glapp kan minska redan på fredag. Då möter Lidingö Iron på bortais!  

Klokheten har vi från våra erfarenheter. Erfarenheterna kommer från våra dumheter!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *