Septemberdrycker 2020

Keane Brewing är ett mikrobryggeri på Lidingö (Larsberg) vars öl kan köpas på systemet på Friggavägen.
Dryckesguiden31 augusti 2020 kl 05.42

Välkommen till Dryckesguiden Här presenteras varje månad ett rött och ett vitt vin och ibland tillsammans med ett portvin, en sherry, en öl eller någon annan dryck. Det sker normalt den sista dagen i månaden innan. Vi presenterar även viner från beställningssortimentet. 
Dryckesguiden presenteras av Göran Borgenvik, Vinkonsult på Lidingö. 
Om du vill komma i kontakt med skribenten för en vinprovning skriver du till goranborgenvik@gmail.com eller ringer 0733-31 53 38.

Dags för öl från Lidingö och Keane Brewing. Ivan driver tillsammans med sin hustru bryggeriet på Agavägen 40. Keane Brewing framställer både folköl och starköl. Håll utkik i butiken på Lidingö efter folkölen och deras starköl finns frånsett på systembolaget även på några restauranger på ön. Läs mer: artikel i Lidingö Nyheter från april.

Art.nr 31376 Oath Breaker, kostar 29:90. Råvaror av Korn-vete, rågmalt samt humle vilket ger en härlig doft av honung, knäckebröd och citrus, smaken ger mycket citrus i munnen, min absoluta favorit i raden av Ivans drycker. Alkoholhalten är 5%. Perfekt bara för sig själv, kall och uppfräschande eller njut den till en bit Brieost.

Art.nr 33976 James Pale Ale, kostar 29:90. En Amerikansk pale ale med råvaror som kornmalt och humle. Alkoholhalten är på 6% och doften är maltig med toner av örter och apelsin. Alen gifter sig bra med en cheeseburgare https://www.tasteline.com/recept/cheeseburgare/

Art.nr 33580 Keane Brewing Blonde, kostar 29:90 En ljus och lätt ale med en alkoholhalt på 4,1%, perfekt för dig som vill ha lite mindre alkohol. Kornmalt med en doft som är mycket maltig med karaktär av knäckebröd, sirap och apelsin. Passar utmärkt till Tacos med kyckling https://www.ninasmatrecept.se/kalkon-tacos/

Alla tre provade ölsorter finns att köpa i Lidingö Centrum.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *