Seger utan glänsande spel

Lidingös Gustav Philipson (51) testar skott på Hallstas Emil Östling (35)
Sport13 februari 2020 kl 06.21

Det är bra att vinna matcher trots att inte spelet stämmer till 100% propcent Vinna klart är ändå en merit. Lidingö besegrade Hallsta med 5-1 (1-0)(2-1)(2-0) skott: 27-24. Det är femte mötet med Hallsta och femte segern. En som verkligen bidragit till vinsterna är Gustav Dahlstedt om gjort 10 av Lidingös 21 mål mot Hallsta! Gurra som idag gjorde två mål och två ass!

Hallstas Simon Stensvik (17)
Lidingös Elliot Almqvist (21) tampas med Daniel Pettersson (2) framför Emil Östling (35) i Hallstas mål.

En annan Gustaf som var stor anledning till att Lidingö vann så pass klart var Ericson i målet. Han gjorde (som vanlig) några fenomenala räddningar! Det inledande 10 minuterna var Lidingös bästa även om det dröjde till 15:04 innan just Dala(25) gjorde 1-0. Fint assisterad av Jocke Lundh och Henrik Grönlund.

För elfte gången denna säsong gjorde sedan Marcus von Sydow 2-0 (21:05) på en fin passning av Viktor Hansson (eller var det Jacob Paganderth – båda fick assist). Ett snyggt direktskott ledde fram till 3-0 (21:28) när Gustav Dahlstedt gjort sitt 26:e mål för säsongen! (Ass Friberg + Grönlund).

Hallstas Pontus Bergsten (4) jagas av Lidingös Joakim Lundh (4)
Lidingös Karl Kinch (22) och Hallstas Casper Norberg (19)

I spel 4 mot 4 kunde Hallsta reducera till 1-3 (34:13), men någon fara för segern var det aldrig. När sedan 4-1 (41:44) gjort av Erik Friberg (12) på egen retur, var segern definitiv! Ass Gurra Dala Dahlstedt!

En som krigar på och gör mål trots liten istid är Kalle Versteegh (9). Nu avslutade han målgörandet efter fin ass av Jesper Oskarsson – andra ass till Jocke Lundh.

Är lite sparsam med beröm denna gång, men att Jocke Lundh är en av våra nyckelspelare står fullt klart och att Liss-Karlsson tillför vårt backspel ännu mer. Kedjan Friberg-Lundh-Dahlstedt var kvällens bästa. Även Versteegh-Blomqvist-Oskarsson krigade på bra.

Gustaf Ericson (31) i mötet med Hallsta
Lidingös Karl Versteegh (55) efter hans 5-1 mål mot Hallsta

På fredag är det match mot Österåker (B). Säkerligen en tuff match. De har tre raka segrar.

Teorier vi tror på kallar vi fakta. Fakta vi misstror kallar vi teorier!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *