Seger utan glamour mot Farsta i sudden

Foto: Jonas von Hofsten (från en tidigare match)
Sport6 november 2019 kl 07.30

Än en gång vann Lidingö Vikings en match, utan att spelet stämde – och det är väl bara att var nöjd med det. De två poängen tillkom efter att Marcus von Sydow avgjorde 1:53 in i förlängningen till 5-4 (0-1)(3-1)(0-1)(1-0) skott 36-21.

Jag varnade för underskattning (efter 14-0 i första mötet), men tyckte inte det var det som felade. Vad som felade vara att lagdelarna var för splittrade, vilket bjöd in Farsta till farliga kontringar. En avgörande skillnad var ju också att Farsta hade ett bättre lag än senast. I första mötet med Farsta så fungerade passningsspelet bättre och pucktappen var mycket färre den gången. Det blev också alldeles för många soloåkningar denna gång.

Förstår inte varför några krånglar till det så i främst egen zon!? Att dribbla i närheten av egen blå är den åttonde dödssynden! Att jag kritiserar Lidingö – trots segern – beror på att jag vet att laget kan så mycket bättre. Nu leder Vikings serien med fem poäng när fyra matcher återstår, och platsen i Alltrean är näst intill helt säker.

Men om det ska bli  div 2 nästa säsong så måste spelet nå samma kvalitet som i träningsmatchen mot Åkers. Fortfarande så saknas flera spelare skador/sjuka så det finns sparkapital.

Farsta tog ledningen inte bara en utan t o m tre gånger i matchen. Kvitteringen till 1-1 (15:15) gjorde Gustav Dahlstedt (7) i P.P. Skott Kalle Kinch och Erik Friberg snappade upp pucken, som han serverade Gustav. Ett snyggt mål var 2-2 (21:04) som var ett direktskott från Fredrik Klasenius (5) efter fint förarbete Dahlstedt + Friberg.

Tredje kvitteringen tillkom efter att Kalle och Mackan von Sydow samspelat och Jacob Paganderth(2) påpassligt höll sig framme och petade in 3-3 (35:46). Första gången som Lidingö var i ledning i matchen var efter 39:08. Jesper Oskarsson (2) slog in pucken framför Farstamålet och turligt tog den på en skridsko och in i  mål!

Den tredje perioden var spelet riktigt hafsigt och ett dåligt byte resulterade i nedsläpp i egen zon. Åter så fanns möjlighet att rensa pucken ur  zon, men istället checkade Farsta fast pucken och kunde kvittera till 4-4 (53:26). Matchen till förlängning.

För tredje gången denna säsong vann Lidingö sudden och erövrade därmed två poäng. Gustav Dahlstedt och Fredrik Klasenius gjorde förarbetet och Marcus von Sydow (5) visade het vilja och lyfte in segermålet högt på klubbsidan hos målvakten.

Kommande fredag är nästa match – en svår på bortais - mot Ekerö/Skå. Ett av två lag som vunnit mot Lidingö!

När allt är sagt och gjort, är mer sagt än gjort!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *