Seger trots allt

Sport11 mars 2022 kl 04.09

Serien lider mot sitt slut och LSK tog med viss möda två ytterligare poäng när man mötte Sannadals IK hemma i Gångsätrahallen. Sannadal som är en stockholmsklubb som i mångt och mycket är väldigt lik LSK vad avser ålder, serienivå och antal lag.

Oskar Nilsson, tre mål idag.

Martin Alm hoppar högt.

Lagen följdes åt i första halvlek och i halvtid ledde LSK med 14-13. När Andreas Zanteré efter 40.35 i andra halvlek på en målvaktsretur satte 22-18 var det första gången i matchen som LSK hade en fyramålsledning. Anfallsspelet flöt dock inte alls som det brukar utan det var krampaktigt och kändes både tafatt och osäkert i attacker och passningsspel. Med fem minuter kvar fick LSK en utvisning som följdes upp av ytterligare två minuter för snack vilket innebar spel i numerärt underläge i fyra minuter.

Sannadal fick vittring och tog sig med tre minuter kvar upp till två måls underläge. Som så många gånger tidigare plockade LSK då fram sin beundransvärda lagmoral. LSK:s främsta målskytt i matchen David Rimbe kunde sedan vid 59.34 fastställa slutresultatet till 30-27. Ingen match som går till historien men trots allt två poäng.

Willy Wiggström räddar.

Carl Sundelin gör ett av sina tre mål.

– Det var svårt att få igång killarna med matchstart så sent som 20.45. Försvaret med Ted Wettebrandt i spetsen gjorde återigen en mycket bra match säger tränaren Björn Suurwee.

Tyvärr är chansen att ta en kvalplats borta då avståndet till lagen ovanför är för stort och deras kommande spelprogram gör att LSK inte kan komma ikapp.

Det gäller dock att i de två avslutande matcherna fullfölja den fina säsongen och säkerställa en bra placering.

Målgörare i LSK: David Rimbe 7, Andreas Zanteré 5, Martin Alm 3, Oskar Nilsson 3, Andreas Roger 3, Carl Sundelin 3, Jonathan Jakobsson 2, David Wallén 2, Ted Wettebrandt 2

Matchens lirare i LSK: David Rimbe

Matchens lirare David Rimbe.
Andreaz Zantere gjorde fem mål.

Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *