Seger mot Flemingsberg utan glans

Foto: Jonas von Hofsten
Sport30 oktober 2020 kl 06.26

All idrott har en psykologisk fälla, och den är att det är enkelt att tro att en match kommer att bli lätt bara för att motståndaren på pappret ser sämre ut. Då är det svårt att trycka på knappen som gör att laget kan prestera på topp.

Nu blev det en enkel seger mot Flemingsberg med 4-1 (2-0)(2-1)(0-0) skott: 42-26. Men spelmässigt anser jag det vara Lidingös sämsta insats för säsongen! Dåligt tempo. Sämre passningsspel än normalt och hade inte Gustaf Ericsson hållit sin vanlig klass i målet hade matchen kunnat bli siffermässigt jämn.

Rasmus ÷hlen Flemingsbergs IK. 2020-10-27

Kulmen på det hela kom när en spelare i ledning med 4-1 skriker ett könsord som renderar avstängning i nästa match! Den viktiga och svåra mot Viggbyholm kommande fredag. Visst, att vinna och inhysta tre poäng var ju det viktigaste denna kväll, men alla måste ta minst ett kliv upp för att laget ska ha någon chans mot ”Viggan”, som jag tror tillhör topp tre i serien.

Tror och hoppas dessutom att det finns förhoppningar om en skärpning när motståndet är ändå bättre.

Lidingö Vikings Kalle Kinch jagas av Kevin Lundin Flemingsbergs IK.

Lidingö tog ledningen med 1-0 i spel 4 mot 5 efter bara 4:33 när Erik Friberg (1) gjorde mål i friläge. Det var bra, men gav också den signalen att här blir det enkelt ”vi gör mål trots att vi är en man kort”. Några minuter senare var det 2-0 (7:24) när Marcus von Sydow (2) styrde in ett skott från Kalle Kinch. Ass även till Oscar von Sydow.

I inledningen av andra perioden reducerade ”Flempan” till 1-2 (21:52) i powerplay. Ordningen återställdes när Jocke Lundh (1) gjorde 3-1 och befästes slutligen av Max Brodén (2) som sprätte upp pucken i nättaket efter förarbete av Theodor Liss-Karlsson och Ante Näslund. Ante vann en tekning klockrent och LK sköt och Max tog tag i målskyttet.

Tredje perioden förtjänar ingen text. 0-0 och 10-12 i skott!

Ett lags framgång är resultatet av varje individs insats tillsammans.

Flemingsbergs IKs Pavils Galsons i mötet med Lidingö Vikings.
Lidingˆ Vikings Gustaf Ericson r‰ddar ett skott frÂn Flemingsbergs IKs Pavils Galsons. 2020-10-27
Lidingö Vikings Gustaf Ericson gör en av sina många räddningar i mötet med Flemingsbergs IK.
Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *