Seger mot Älta – Lidingö på rätt sida om strecket!

Sport17 oktober 2019 kl 06.23

Det blev lite onödigt spännande i mötet med Älta i tisdags, men seger med 2-0(1-0)(1-0)(0-0) skott: 29-37.

Det som kändes som onödigt var att Lidingö tappade initiativet i den tredje perioden. Hemmalaget borde ha avgjort matchen efter de inledande 40 minuterna då spelövertaget var stabilt.

Älta har en bra målvakt men det borde inte hindrat Lidingö att göra mer än två mål inledningsvis. När Älta gick ner på folk i den sista delen av matchen fick de ett bra tryck mot Gustav Pielbusch, som gjorde en ny bra match i Lidingös mål.

1-0 (6:13) var ett fint skott i klubbkrysset av Henrik Grönlund (2) ass: Eric Anderberg och Linus Jansch.

Första perioden var Lidingö det klart bättre laget och skapade flera fina möjligheter för att öka på målskörden. Det dröjde till 24:24 innan 2-0 kom, och det i numerärt underläge  för andra gången denna säsong! Fredrik Klasenius och Jacob Paganderth spelade vägg och det var Paganderth (1) som avslutade i praktiskt taget öppet mål – snyggt!

Mer än så blev det inte, men tre viktiga poäng och avancemang ovanför slutspelsstrecket.

Det var igen toppmatch från hemmalagets sida, men tack vare mycket bra backspel och bättre hemjobb av forwards än senast var lite av nyckeln. Det blev inte alls så många 2-mot-1 lägen för motståndarna i denna match.

Backarna har jag berömt och vill också framhålla Fredrik Klasenius, Oscar von Sydow och Gustav Dahlstedt som sliter hela tiden.

På fredag är det nästa match då nykomlingarna Hallsta är motståndare på bortais.

”Framgång är oftast åstadkommit av dem som inte vet att misslyckandet är oundvikligt!”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *