Seger i premiären för Lidingö Vikings

Vikings vann i premiären. Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport11 oktober 2020 kl 07.39

De skönaste segrarna är de som tillkommer efter att laget har vänt ett underläge. Det skedde när Lidingö vann med 3-2 mot Spånga (1-1)(0-1)(2-0) skott 30-22 på fredagen.

Lidingö gjorde en bra match och det var en helt annan skärpa hos flertalet av spelarna om man jämför med träningsmatcherna. Att vinna en premiär på hemmais är också något extra.

Lidingö inledde matchen bra och var det något bättre laget i den första perioden och gjorde också 1-0 (9:22) när Gustav Dahlstedt (1) pangade in passningen från Marcus von Sydow.

Lite snopet var det att ledningen bara kunde hållas i 32 sekunder och att 1-1 (9:54) gick in via en lidingöklubba.

I andra perioden tappade Lidingö spelet lite och Spånga tog kommandot och gjorde då 2-1 (22:53) i ett skede då de tagit över spelet.

Det var med vissa farhågor som den tredje perioden inleddes, men nu hittade Vikingarna tillbaka till spelet från inledningen, och när Spånga drog på sig två utvisningar inom loppet av 27 sekunder kom också 2-2 i spel fem mot tre.

Marcus von Sydow la fram pucken perfekt till backkollegan Kalle Kinch(1) som fick en praktträff och via ribban satt 2-2 (45:23)!

Nytt tillfälle i powerplay kom efter drygt 56 minuter och här kom ytterligare ett grant mål, men denna gång ett klapp-klapp mål. Marcus von Sydow passade ner till höger där Jocke Lundh var placerad. Jocke direkt passade Gustav Dahlstedt (2) som i sin tur direktsköt i MÅL! 3-2! (57:20).

Bra att få med sig spelet i powerplay där alltså två mål kom på sex spångautvisningar. Ja, egentligen vid fem, för den sista kom 59:02 och då gällde främst att hålla i pucken. Dessutom höll Lidingö tätt i powerplay vid tre tillfällen.

Femman med Marcus von Sydow, Kalle Kinch, Jocke Lundh, Oscar von Sydow och Gustav Dahlstedt var för kvällen den mest framträdande och gjorde dessutom de tre målen.

Oscar von Sydow har jag sällan sett bättre och vad Gurra Dahlstedt kan, vet vi ju.

För att vara Lidingö Vikings så coachades laget på ett helt annat sätt än senaste säsongerna, vilket betydde att alla spelare inte fick lika mycket speltid. Då var det riktigt trevligt att se att när spelare fick speltid så gjorde alla sitt absolut bästa!

Att t ex se Calle Johansson kasta sig och täcka skott och Ante Näslund se ut som han spelat seniorhockey förr – det värmde. Henrik Blomqvist fortsätter att leva upp till Per Wiréns kärvänliga epitet ”världens bästa sämsta ishockeyspelare”!

För att nämna några.

Lidingö tekade bra. Stämmer mina observationer så hade Oscar von Sydow 16/8 och Fredrik Klasenius 13/7.

Flest skott sköt Gustav Dahlstedt 8, Kalle Kinch 4 (alla i 3:e). Samma antal hade Marcus och Oscar von Sydow . Tre sköna poäng in i kassavalvet och nu väntar närmast Rimbo (B) på tisdag och nästa fredag hemma mot Tierp. 48 åskådare på plats, så två till är välkomna nästa gång.

Framtiden finns hos den som vågar!

Lasse Kinch

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *